Ostalo

Obilježilo ih je najluđe razdoblje, no ne žive na staroj slavi: Tko su djedovi koji i dalje praše...

Tko su zločesti rokeri koji su nekoć slamali srca obožavateljica, a danas kao djedovi u osmom desetljeću i dalje praše svjetskim pozornicama?

Nikolina Zečić
31.10.2021 09:00

Stonesi su krenuli na turneju bez Charlieja Wattsa , Aerosmith planira novu turneju idućeg ljeta, a Paul McCartney i dalje stoji na tronu najbogatijih rokera na svijetu. Ovi glazbenici ne planiraju u mirovinu, a mi smo odlučili prisjetiti se kako je izgledao njihov put do osmog desetljeća!

Seks, droga i rock n' roll moto je po kojem su današnji 70-godišnji glazbenici živjeli u osamdesetima. Život u studio apartmanu sa striptizetama, bankrot zbog milijunske potrošnje na heroin i kokain, prekid koncerata zbog tučnjave s publikom -samo je dio onoga sto ih je obilježilo, ali zato su se u policijskim stanicama osjećali kao kod kuće. No tko su zločesti rokeri koji su nekoć slamali srca obožavateljica, a danas kao djedovi u osmom desetljeću i dalje praše svjetskim pozornicama?


The Beatles - Paul McCartney i Ringo Starr

On je najimućniji roker na svijetu čije se bogatstvo procjenjuje na više od četiri milijarde kuna. 79-godišnji Paul McCartney se u Guinnessovoj knjizi rekorda navodi kao glazbenik s najviše pjesama na vrhu glazbenih ljestvica. No popis droge koju je isprobao gotovo je dug kao popis njegovih hitova - kokain, heroin, LSD i omiljeni kanabis.

"Svega je bilo puno -djevojaka, ali su stekli to bogatstvo. To im je omogućilo da lagodno uživaju u blagodatima svakakvih opijata ižena. Konkretno kod Paula je poznata ljubavna priča njega i Linde koju je jako volio koji je bio odan i privržen", pojasnila je Maja Trstenjak .

Što se isto ne može reći za kolegu iz Beatlesa, 81-godišnjeg Ringa Stara ...

"On je baš bio žestoki alkoholičar i to ga je baš uništilo. Čak je napadao fizički je nasrnuo na svoju suprugu nekoliko puta. Jednom ju je toliko nokautirao da je mislio da ju je ubio već i onda je tu napravio neki rez", rekla je Maja Trstenjak.

"I dalje podržavam mir i ljubav! Samo mir i ljubav!", rekao je Ringo Starr.


Steven Tyler

Pune usne, vragolast pogled i duga smeđa kosa - govorimo o 73-godišnjem Stevenu Tyleru iz Aerosmitha koji ce idućeg ljeta imaju turneju u Europi. Prije četiri godine otkazali su sve nastupe zbog Stevenova lošeg zdravlja, no očito se ovaj žilavi roker ne predaje tek tako. To je poprilično iznenađujuće s obzirom na njegov stil života.

"Steven Tyler je svojevremeno izdvajao oko šest milijuna dolara godišnje na kokain. Njegova partnerica, majka njegove kćer Liv Tyler nije ga htjela upoznati s njom do njezine 12 ili13 godine. Bilo joj je neugodno jer će imati loš utjecaj na nju. On je na početku svoje karijere imao je taj skandal kada je uvjerio roditelje jedne 16-godišnjakinje da dobije skrbništvo nad njom kako bi on mogao biti s njom, ali zapravo su se oni skupa jako jako drogirali", rekla je Maja Trstenjak.


The Rolling Stones - Keith Richards

Dok su se neki brinuli što će korona kriza učiniti ekonomiji i gospodarstvu, rock obožavatelji su se pitali hoće li nauditi 77-godišnjem Keithu Richardsu , najpoznatijem konzumentu svih poznatih supstanci.

Pročitajte još
Rolling Stones prvi su nastup imali prije 59 godina: Gosti su 'uživali' u mirisu kupusa i nervoznoj...

"Čovjek koji je ušmrkao prah svog pokojnog oca zato što je ta urna bila blizu njega to se prosulo pa se to njemu nije dalo očistiti pa onda je usput to s kokainom sve skupa ušmrkao. Kako je rekao - njegovom ocu bi to bilo svejedno. Oporavljao se puno puta - znalo se da je bio u Švicarskoj na izmjeni krvi nekoliko puta", istaknula je Maja Trstenjak.

Iako su svi mislili da će najmirniji član Rolling Stonesa, 80-godišnji Charlie Watts, otići posljednji, krajem kolovoza svijet je šokirala njegova smrt. No naša glazbena ekspertica Maja Trstenjak izdvojila je još jedan bend za kojeg smatra da su imali... pa ajmo ih nazvati, ''najšarenije priče iza kulisa''.

"Mötley Crüe su svojevremeno živjeli svi u istoj kući u Los Angelesu i to se nisu držali aposlutno nikakvih higijenskih navika. Te scene koje se opisuju u njihovoj knjizi The Dirt su kao primjerice u serijama 'Odredza čistoću'. Tako to oni opisuju i u takvim su uvjetima dugo živjeli i te cure su tamo dolazile k njima", tvrdi Maja Trstenjak.

Često su dolazili u sukob sa zakonom, no žene su ih obožavale pogotovo bubnjara Tommyja Leeja , koji je s bivšom suprugom Pamelom Anderson snimio najpoznatiji film na svijetu - onaj njihova intimnog odnosa.

Kakve biografije! No je li seks, droga i rock n roll život danas samo dio prošlosti ili?

"Sve te neke stvari koje su smatrale šokantnima, skandalima, danas da neka rock zvijezda to ponovi ne bi bilo toliko skandalozno društvo je puno otvorenije i neke stvari su danas opće prihvaćene. Zapravo su pod jednom velikom kočnicomjer sve što se događa može biti snimljeno i vrlo brzo završiti u javnosti, a tad potencijalno pogubno za njihovu karijeru", zaključila je Trstenjak.

A to pravilo su ozbiljno shvatili svi rokeri, pa čak i oni najrazuzdaniji. Danas su svi uključeni u razne udruge, bave se jogom, meditiraju i unucima čitaju slikovnice. Jedino je pozornica mjesto gdje su i dalje ostali isti - što nam je i drago, jer zbog toga ih i najviše volimo!