Ostalo

Obožavani Luke! Utjelovio je ultimativnog 'zločestog dečka', radio sve i svašta da bi preživio, a na...

Luke Perry početkom devedesetih posao je zvijezda serije 'Beverly Hills'

RTL.hr
30.09.2022 16:30

Bio je ultimativni zločesti dečko devedesetih! Kada se u crnom kožnjaku i vintage automobilu pojavio u seriji 'Beverly Hills', nitko nije mogao ostati ravnodušan. Glumac Luke Perry utjelovio je Dylana McKaya na sjajan način. Bio je problematični mladić dobre duše, zgodan i karizmatičan, baš onakav kakav treba biti slamatelj nježnih tinejdžerskih srca. Dok je u hit seriji odrastao okružen bogatom američkom mladeži, privatno je Luke Perry bio dijete neke potpuno drugačije sredine i okolnosti.

Djetinjstvo i mladost proveo je u Ohiju, gdje je rođen u siromašnoj obitelji. Otac mu je radio u tvornici, a majka se bavila njime i njegovim bratom i sestrom. Kada je Luke imao svega sedam godina, roditelji su se razveli pa se s majkom preselio i krenuo u prvi razred. Nova sredina dobro ga je dočekala, a u školi se isticao sportskim postignućima. Sjajno se nosio s pozornošću pa je iznenadio roditelje kada ih je obavijestio da nakon mature želi otići u Los Angeles iskušati sreću.

Los Angeles nije bio grad iz snova. Luke je u početku primio niz odbijenica na audicijama pa je, da preživi, morao raditi razne poslove - prodavao je cipele, asfaltirao ceste, radio niz jednostavnijih poslova... Sve dok mu sunce nije granulo 1985. godine, kada se pojavio u spotu grupe 'Twisted Sister'. Izgledao je jako zgodno i lijepo u kadru pa su počele stizati i male uloge u televizijskim serijama. Nije se Perry žalio, dobro je to došlo za brušenje zanata.

Luke Perry, Jason Pristley, Shannen Doherty

No, prava slava stigla je pet godina kasnije - 1990. dobio je ponudu da zaigra u hitu 'Beverly Hills, 90210'. Iako je u Dylan trebao biti tek sporedni lik, publika je ovog mladića toliko zavoljela da su zbog njega mijenjali radnju. Perry je svog lika uspio nametnuti kao jednog od centralnih likova 'Beverly Hillsa'. Toliko ga je lik Dylana obilježio da je njegov prvi pokušaj da ide na velika filmska platna bio neuspješan, nitko ga nije doživljavao ozbiljno. Iako je na dvije sezone napustio Beverly Hills, zbog toga se seriji vratio i ostao glumiti u istoj do 2000. godine, kada je objavljena zadnja sezona.

Nije se najbolje snašao nakon završetka serije, iako je igrao i u kazalištu i u filmovima. Radio je godinama čekajući novi hit, a onda je isti stigao 2017. godine, kada je utjelovio oca glavnog lika u tinejdžerskoj seriji 'Riverdale'. Njome je doživio svojevrsni povratak, serija je ostvarila uspjeh koji nitko nije očekivao.

Luke Perry

Privatni život je, s druge strane, Perry čuvao u tajnosti. Nastojao je čuvati privatnost, no tijekom najveće slave vjenčao se 1993. godine s glumicom Rachel Sharp, s kojom je dobio djecu sina Jacka i kći Sophiju. Iako se brak s Rachel raspao, Luke je nastojao ostati prisutan otac. Baš kada se činilo da je njegov život potpuno posložen, Perry se suočio sa zdravstvenim problemima. 2015. godine uklonio je tumor koji mu je otkriven tijekom rutinskog pregleda. Otad sve više pazi na svoje zdravlje, no, nažalost, nije previše pomoglo. Godina 2019. bila je godina njegovog velikog uspjeha. Dobio je ulogu u hitu Quentina Tarantina, a počelo se pričati i o okupljanju zvijezda 'Beverly Hillsa', no ništa od toga Perry nije dočekao. Nažalost, početkom te godine počeo se osjećati jako loše te je ubrzo doživio moždani udar. Preminuo je iznenada - 4. ožujka 2019. godine. Otišao je u svom domu, okružen najbližima, a iza sebe je ostavio veliku tugu i prazninu. Premijeru Tarantinovog hita, nažalost, nije doživio.