Ostalo

Obožavatelji pozivaju Oprah Winfrey da se kandidira za predsjednicu

Nagli porast broja tweetova označenih s #Oprahforpresident i #Oprah2020 uslijedio je nakon njenog govora na dodjeli nagrada Zlatni globus

Tabloid.hr - Hina
09.01.2018 11:22

Obožavatelji Oprah Winfrey u ponedjeljak su nakon njenoggovorapodrškeonima koji su razotkrili spolno zlostavljanje u Hollywoodu i drugdjezatrpali Twitter pozivima da se kandidira za predsjednicu SAD.

Nagli porast broja tweetovaoznačenih s #Oprahforpresident i #Oprah2020 uslijedioje nakon njenoggovora na dodjeli nagrada Zlatni globus, gdje je kao prva crna žena u nedjelju dobila nagradu za životno djelo.

Glumica, filmskai televizijska producenticai direktorica kablovskog televizijskog kanala OWN počast je dobila kaouzor ženama i osoba koja je promicala snažne ženske likove.

I republikanski predsjednik DonaldTrump je uspješnu presjedničku kampanju vodio oslanjajući se na popularnost koju je stekao televizijskim showom "Pripravnik".

Posljednjih je godina Winfrey podržavala demokratske predsjedničke kandidate, Baracka Obamu 2008. i Hillary Clinton 2016.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Ranije je govorilada je ne zanima kandidatura za predsjednicu te je, primjerice, u razgovoru za CBS u listopadu na pitanje o izborima 2020. rekla da "za nju neće biti nikakve kandidature".

Los AngelesTimes je, međutim, prenio izjavu od nedjelje Stedmana Grahama , Oprinog dugogodišnjeg partnera, da je to "na ljudima... Ona bi to apsolutno učinila".

Dodjelomnagrada dominiralo je pitanje skandala u kojima su deseci moćnih muškaraca u industriji zabave,politici i medijima SAD-a optuženi za spolno zlostavljanje.

Winfreyje u svom govoru pohvalila ženekoje su podijelile njihove priče o spolnom zlostavljanju i objavila da je "na obzoru novi dan" za djevojke i žene.