Ostalo

Odbila pjevati na OI zbog Putinovog antigej križarskog rata

Pjevačica je istaknula kako je zgrožena Putinovim antigej križarskim ratom te da ne razumije čemu ta silna mržnja prema homoseksualcima.

S.K.
17.09.2013 09:15

Iako su je pozvali da bude ambasadorica zimskih Olimpijskih igara u Rusiji iduće godine, glazbena diva Cher je to odbila.

Pjevačica je istaknula kako je zgrožena Putinovim antigej križarskim ratom te da ne razumije čemu ta silna mržnja prema homoseksualcima.

"Zanima me zašto je eksplodirala sva ta mržnja prema homoseksualcima", upitala je Cher i prisjetila se početaka svoje karijere i braka sa Sonnyjem Bonom. Dodala je kako su ih mrzili jer su se 'drugačije odijevali', a njega su nazivali 'pederom i tukli ga jer se nije uklapao u društvene norme'.

Podsjetimo, Rusija je donijela zakon protiv homoseksualne propagande kojim se brani isticanje bilo kakvih LGBT obilježja i zagovaranje prava za LGBT osobe u Rusiji. Preciznije, zakon kažnjava sve, uključujući i turiste, kaznom u iznosu 200.000 rubalja (6.240 dolara) za 'propagiranje ne tradicionalnih seksualnih odnosa'. Pala su čak i prva uhićenja.

Osim toga, u lipnju ove godine je predložen zakon kojim se brani posvajanje djece iz zemalja u kojima su ozakonjeni istospolni brakovi , a početkom rujna počao se pripremati i zakon kojim bi se oduzela djeca gej roditeljima.

Homoseksualnost je u Rusiji do 1993. bila kazneno djelo, a sve do 1999. smatrala se psihičkom bolešću.