Ostalo

On je pravi prototip muškarca u tajicama!

U kazalištu je ekipu Exkluziv Tabloida ugostio baletni prvak Tomislav Petranović. 36-godišnji Zagrepčanin pravi je prototip frajera u tajicama, a osim što osvaja svjetske pozornice i šarmira sve oko sebe, natječe se i za intendanta baleta HNK.

RTL
12.09.2012 18:04

Ovo nemojte pokušavati kod kuće - lomove, istezanja i uganuća teško ćete izbjeći! No njemu je to svakodnevica. Tomislav Petranović , prvak baleta HNK-a to zove dnevnom rutinom!

"Otišao sam prvo u Munchen na visoku muzičku školu, nakon čega sam vrlo brzo dobio ugovor u bečkoj državnoj školi gdje sam brzo napredovao i došao do prvaka i tamo bio deset godina što je prilično dugo za plesača, a onda sam otišao u Lisabon i tamo sam bio šest godina", ispričao je Tomislav.

Lisabon mu se toliko svidio, da je ondje kupio stan, no misli su mu i tamo letjele Hrvatskoj! "Čim pustite korjenje i kupite stan, onda se pitate šta bi sad mogao dalje i onda, što sam postajao stariji, sve više su mi falili moji. Tako da sam odlučio vidjeti kako je ovdje!", ispričao je Tomislav.

Dočekan je na velika vrata, a njegove ambicje idu i puno dalje od baletnog prvaka. On se naime natječe i za ravnatelja baleta HNK-a. "Vjerojatno je to jedan normalan slijed. Ponuđeno mi je od strane Velimira Viskovića da vodim balet."

Tomislavova ljubav za plesom rodila se još u mladim danima, ali njegova prva ljubav ipak je bila gluma. "Snimao sam jako puno reklama kao klinac, nije me bilo sram, a onda su se desili Glembajevi..sve više razmišljam i privlači me gluma, ali ja sam baletni plesač."

I time je ponosan. Ipak, današnje društvo još uvijek ima predrasude o tom pozivu, svrstavajući baletane u skupinu često nazivanu 'muškarci u tajicama'.

"Ja nemam ništa protiv tajica, ne nosim ih...Možda zbog tajica se nešto drugo vidi, izgledaju veliko...pa su ljumonorni, imam osjećaj!

Važno je samo imati volju, ljubav i upornost koja će vas, kao i u svakom poslu, dovesti do vrha. A onda beneficije prvaka dolaze same od sebe.

Muškarci u tajicama doista imaju ono nešto što vas vuče u kazalište! A Tomislav i u ovoj sezoni HNK-a briljira u mnogim ulogama!