Play ponuda
Play ponuda
NOVO POGLAVLJE

Ona je buduća nizozemska kraljica, a iznenađuje svojom skromnosti: Princeza Amalia na studij ide s pučanima

Princeza Amalia već je nekoliko puta iznenadila potezima kojima je dokazala svoju skromnost, a odluka da će studirati s 'običnim pučanima' iznenadila je Nizozemce koji ovu odluku pozdravljaju

Image
Foto: Profimedia
A.Š., Hina/ 2.6.2022. u 19:00
Play ponuda

Ona slovi kao najskromnija članica nizozemske kraljevske obitelji, a prva je u redu za prijestolje. Ponovno je iznenadila odlukom da vodi normalan život poput svojih vršnjaka. Princeza Amalia ove godine krenut će na studij na Sveučilištu Amsterdam, objavila je kraljevska informativna služba (RVD) i zamolila da se poštuje njezina privatnost tijekom njenog boravka na kampusu. Najstarija kći kralja Vilima-Aleksandra studirat će političke znanosti i ekonomiju od rujna 2022. i živjeti u iznajmljenom smještaju s još nekoliko studenata, priopćio je RVD.

Princeza Amalia, koja je povremeno radila kao konobarica dok je pohađala srednju školu, počela je preuzimati neke ceremonijalne dužnosti za kuću Orange nakon što je navršila 18 godina prošle godine. Kuća Orange zadržala je podršku većine Nizozemaca.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/c5430e5e-e273-11ec-82d7-e67955651511/original

Izvor: Profimedia

Iako planira život u javnoj službi, radije ne bi zasjela na tron još neko vrijeme, rekla je princeza Amalia u odobrenoj biografiji objavljenoj prošle godine.
Prošle godine punila je medijske stupce jer je 18. rođendan proslavila s prijateljima, a kako su na snazi bile mjere, mnogi su joj zamjerili to što je partijala u doba kada to nije primjereno. Iako je proslava održana vani, dosta se njih pobunilo zbog njezine nepromišljenosti.

Ipak, prošle godine je sve ugodno iznenadila kada je objavila da sljedećih nekoliko godina neće primati godišnji doplatak u iznosu od oko 1.6 milijuna eura (otprilike 12 milijuna kuna), na koji ima pravo u trenutku kada napuni 18 godina. Pismo je poslala nizozemskom premijeru Marku Rutteu obavještavajući ga o svojoj odluci.
"Bilo bi mi neugodno to primati dok god ne mogu dovoljno ponuditi zauzvrat i dok znam da je drugim studentima mnogo teže, pogotovo u ovim nesigurnim pandemijskim vremenima", napisala je princeza.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Preljub u pitanju

Prevario fatalnu Dilletu? Can Yaman i Demet u isto su vrijeme prekinuli s partnerima – slučajnost ili?

Play ponuda

Više s weba