Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sjajne žene

One su samozatajne, uspješne i elegantne! Prve dame zemalja regije privlače pozornost unatoč želji za mirom i privatnošću

Žene bi trebale vladati svijetom, a ne sumnjamo da bi u regiji bilo ljepše kada bi na čelnim pozicijama bilo više žena, posebno ako je suditi prema prvim damama

Image
Barbara Marinović/ 1.7.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uloga prva dame zahtjevna je, a na određeni način i nezahvalna. Žene su to koje skoro nikada ne dobiju zasluženo priznanje i zasluge za sve ono što odrade tijekom mandata svojih supružnika, a pri svakom važnom državničkom posjetu ili putovanju analizira im se svaki korak. Važno je što se oblači, važno je koliko stranih jezika pričaju i kako se ponašaju, a bitno je i da promoviraju svoju zemlju. Poželjno je, primjerice, nositi nakit i odjeću s nacionalnim potpisom, a mogli smo to vidjeti proteklih dana i na primjeru naše Sanje Musić Milanović koja je u Madridu nosila isključivo Varteks. Sanja Musić Milanović sjajna je prva dama, a svoju ulogu odrađuje besprijekorno.

Supruga predsjednika Zorana Milanovića inače je ugledna liječnica koja godinama odrađuje projekte i kampanje vezane za javno zdravlje. Iznimno je aktivna u područjima svog djelovanja, a koliko je dobra u odrađivanju posla svjedoči i činjenica da je nedavno dobila priznanje Svjetske zdravstvene organizacije za zasluge u promicanju javnog zdravlja. Usto, Sanja je uvijek odmjerena i fina, a u javnim istupima odijeva prvenstveno hrvatski dizajn - baš onako kako i prilični prvoj dami naše zemlje. Prva dama supruga je upoznala na novogodišnjem tulumu 1991. godine - i sve ostalo je povijest. Svega tjedan dana od upoznavanja, Sanja i Zoran postali su par, a vjenčali su se 1994. godine. Stigli su im potom sinovi Ante Jakov i Marko, koji su veliki ponos svojim roditeljima. Dok se tijekom njihovih zajedničkih godina Zoran posvetio i političkom usponu, Sanja je bila posvećena svojoj karijeri - 2010. godine doktorirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Iako je poznato da je Sanja svom suprugu velika podrška, zna se i da ova dama nikada nije zapostavila vlastitu karijeru. Ova ostvarena žena rastura na svim poljima, a Hrvatska će je pamtiti kao jednu od svojih najaktivnijih prvih dama!

Image
u divnom crvenom odijelu

Sjajna prva dama! Sanja Musić Milanović šarmirala kraljicu Letiziju i Brigitte Macron

Fotogalerija
Image
u divnom crvenom odijelu

Sjajna prva dama! Sanja Musić Milanović šarmirala kraljicu Letiziju i Brigitte Macron

Fotogalerija

Znatno samozatajnija je, pak, prva dama susjedne nam Srbije. Supruga Aleksandra Vučića rijetko se pojavljuje u javnosti, no kada to napravi - svi bruje o tome koliko je elegantna i lijepa Tamara Vučić. O njoj se ne zna previše, osim da se za Aleksandra Vučića udala u tajnosti 2013. godine. Rođena je u Beogradu 1981. godine, a u tom gradu završila je Fakultet političkih znanosti. Srpski mediji bilježe da je Tamara od 2010. zaposlena u ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije, a aktivno se bavi i humanitarnim radom te najčešće javno posjećuje upravo takva događanja. Iako podržava supruga u političkim ambicijama, Tamara se rijetko javno eksponira, draži joj je život u miru, izvan očiju javnosti i medija. Posvećena je majka dječaka Vukana, koji je u obitelj stigao 2017., i to nakon što je nju i supruga pogodila tragedija. Naime, Tamara je 2013., svega tri dana prije porođaja, izgubila djevojčicu koju je nosila. Malenoj je srce iznenada prestalo kucati. Tamara i Aleksandar tu su privatnu tragediju zadržali u intimi obiteljskog doma.

Image
Foto: profimedia
Image
profimedia

Pozornost u Madridu na NATO summitu privukla je još jedna prva dama iz našeg susjedstva. Lidija Đukanović pratila je supruga Mila na putovanje u Madrid. Crnogorski predsjednički par privukao je pozornost i zbog sjajne haljine koju je za svečani prijem kod španjolske kraljevske obitelji odabrala Lidija. Nosila je haljinu brenda Emilia Wickstead, a privukla je pozornost i svojim preplanulim tenom. Lidija i Milo u braku su skoro 40 godina, a spojila ih je u mladosti ljubav prema košarci koju su oboje trenirali. Nakon što su ušli u brak, dobili su sina Blaža, koji je centar njihovog svijeta. Dok je Đukanović iznimno eksponiran zbog svog političkog života, Lidija se drži po strani i uživa u životu dalje od očiju znatiželjne javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Supruga Boruta Pahora odvjetnica je Tanja Pečar. Žena je to koja se sa suprugom u javnosti pojavljuje isključivo kada to od njega zahtjeva protokol. Par je u braku preko 30 godina, te imaju sina Luku. Svojedobno je Pahor u intervjuu priznao da sa svojom suprugom živi prilično neobičnim životom. Naime, Borut i Tanja ne žive zajedno već se vikendom druže obiteljski, a Tanja se po potrebi pojavljuje u ulozi prve dame.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Pozornost je ovih dana u Madridu privukla i prva dama Sjeverne Makedonije. Stomatologinja i sveučilišna profesorica Elizabeta Gjorgievska supruga je Steve Pendarovskog. Rođena je u Skopju, gdje se školovala i doktorirala. Gostujuća je profesorica na Columbiji te je članica niza međunarodnih organizacija vezanih uz stomatologiju. S Pendarovskim ima jedno dijete te je svom suprugu velika podrška u njegovim političkim ambicijama.

Upravo se čita

Image
Uštedite vrijeme i energiju uz Electrolux perilice posuđa

Recite zbogom pranju na ruke i udomite perilicu posuđa

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gdje si bio, što si radio?

Holivudski glumac tek je jučer saznao za koronavirus, šokiran objasnio gdje je bio posljednjih dana

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba