Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
hrabri ljudi

Oni su svoje dijagnoze godinama tajili! Bowie skrivao tešku bolest, a Emilia Clarke tek nedavno progovorila o svemu

Emilia Clarke tek je nedavno otkrila da je imala dvije aneurizme, a Michael J. Fox desetak godina šutio je o svojoj dijagnozi

Image
B.M./ 23.7.2022. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ella Dvornik nedavno je objavila da boluje od bipolarnog poremećaja i ADHD-a, o čemu je donedavno šutjela. Blogerica i influencerica podijelila je tu informaciju na svom TikToku, a ozbiljne dijagnoze držala je samo za sebe sve donedavno. I nije jedina koja je informacije o svom narušenom zdravlju držala samo za sebe. Niz svjetskih zvijezda ima sličnu praksu, prvenstveno zato što je zdravlje zaista najprivatnija moguća kategorija.

Cijeli svijet ostao je šokiran kada je 2020. godine preminuo glumac Chadwick Boseman. Skoro nitko nije znao da glumac boluje od terminalnog raka jer je on, naime, glumio sve do same smrti. Njegova privatna bitka samo je jedan od primjera prakse strogog čuvanja takvih informacija.

Image
Foto: Instagram
Image
Instagram

S druge strane, neka imena ipak uspijevaju istupiti i ispričati svoje priče, baš kao što je to napravila glumica Emilia Clarke, koja je imala dvije aneurizme. O svemu je govorila i pisala u eseju za New Yorker. "Dio mog mozga više nije u funkciji, pravo je čudo što mogu govoriti i živjeti život potpuno normalno, bez posljedica", napisala je Emilia. O svemu je progovorila skoro 10 godina nakon što su se aneurizme dogodile, a dotad je sve čuvala od javnosti.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Glumica Alicia Witt također je čuvala informaciju o svojoj bolesti. Na Instagramu je nedavno otkrila da je imala rak dojke i da su operacija i kemoterapija uspjele pa je danas zdrava žena. 46-godišnja glumica je serijom fotografija otkrila što joj se sve događalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Pokojni David Bowie preminuo je u siječnju 2016. godine, a svijet je ostao šokiran. Malo tko je znao tada da se David posljednjih 18 mjeseci svog života borio s rakom jetre. Proslavljeni glazbenik rekao je svojim najmilijima da želi otići bez ikakve medijske gungule, a na njegovom posljednjem ispraćaju, odnosno kremiranju, navodno čak ni njegovi najbliži nisu bili prisutni.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Steve Jobs preminuo je 2011. godine uslijed respiratornog aresta, koji se dogodio nakon što se Steveu vratio rak gušterače. S opakom bolešću navodno se u tajnosti borio čak 20 godina. Vrlo malo ljudi znalo je za njegovu bitku.

Upravo se čita

Image
NOVE ZAVRZLAME

Što vas očekuje u seriji 'Miriše na ljubav'? Donosimo sadržaj svih ovotjednih epizoda!

Glumac Michael J. Fox već godinama boluje od Parkinsonove bolesti i o toj bolesti govori jako iskreno i otvoreno. No, navodno je nekoliko godina čuvao tajnu o svojoj bolesti. Ranih devedesetih dobio je dijagnozu, no sa svijetom je tu informaciju podijelio tek 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
JEDNOSTAVAN, A BRILJANTAN

Genij kojeg je ovisnost zamalo uništila! Nema ni vozačku, a ni kreditnu karticu - a jedan je od najvećih svih vremena

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba