Ostalo

Otkrivamo nepoznatu strast Sandija Cenova i kakve veze s njom ima njegova baka

'Ima u tom neke čarolije... kad krene iglica pucketati onako', kaže popularni pjevač

vijesti.hr
28.09.2016 18:31

Sandi Cenov već je godinama na glazbenoj sceni i o njemu znamo doista mnogo. Uzoran suprug i otac, veliki je romantik, ljubitelj moćnih motora i dobre glazbe. Ali jednu stvar o njemu nismo znali. Sandi je, naime, strastveni sakupljač ploča.

"Još mi je baka poklanjala ploče, sjećam se prva ploča moja je bila Bijelo dugme , što bi dao da si na mom mjestu. To je bila ja mislim da 1976.", kaže Sandi dok nas provodi kroz svoje vinilno carstvo od preko tisuću ploča.

Na kolekciji mu zavide i neki kolege s naše estrade jer se u ovdje nalaze i brojne ploče nekadašnjeg Novog vala .

"Jednom prilikom sam se s Jurom Stublićem se družio i onda sam mu rekao da doma imam tu njegovu prvu ploču na što je on rekao: 'Molimte daj mi to prodaj, ja to nemam'", kaže Sandi.

Kao pravi kolekcionar, zna brojne trivije o pločama.Otkrio nam je tako kako doznati kad je pojedina ploča tiskana.

"Najčešče vam na pločama piše, to ja ne bih isto znao da nisam kolekcionar, ovdje unutra kad se pogleda prema svjetlu, trebalo bi biti s jedne strane utisnuto kada je ploča natiskana, naštampana".

Ploče su mu složene po abecedi i brižno ih čuva. U njihovu zvuku uživa sam ili s obitelji, a otkriva nam i u čemu je čarolija

"Ima u tom kad krene iglica pucketati onako, ima neke čarolije u tome i puna je onako, bliži sound, kao da ti bend tu svira. I imam to ozvučenje. Ovi stalci za zvučnike su bili rađeni po narudžbi samo jer su na šiljcima ovima tako da zvuk ide točno, direktno, pa je to sve - filozofija", objašnjava Cenov.