Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
vječni 'rat' dviju splićanki

Otkrivamo zašto Rozga uvijek kaska za kraljicom estrade Severinom!

Jedna je plava, druga crna. Obje su Splićanke i obje se obraćaju istoj publici. No, Severina je nekako uvijek korak ispred Rozge. Kvaliteta im je podjednaka, ali Severinini su spotovi uvijek gledaniji, gaže posjećenije, prisutnost u medijima veća. Otkrivamo zašto je to tako!

RTL/ 2.2.2015. u 18:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Borba za glazbeni tron, unazad nekoliko godina, barem unutar granica Lijepe naše, nikad nije bila neizvjesnija. Barem kad su u pitanju Rozga i Severina.

"To je ona klasična bitka, Stonesi i Beatlesi, Prljavci i Valjak, Dinamo i Hajduk - klasična polarizacija. Samo što su sad u pitanju valjda dva kvarta iz Splita", kaže glazbeni kritičar Anđelo Jurkas.

"Percepcija u javnosti je da je Seve ipak uvijek korak ispred Jelene Rozge. Seve je zanimljiva narodu jer ona da razloga da se priča", kaže PR stručnjak Željko Riha.

Možda je to jedan od razloga zašto Rozga gubi utakmicu sa starijojm joj kolegicom čak i na YouTubu. Na isti dan izašao je Severinin spot 'Generale' i Jelenin 'Tsunami'. U mjesec dana prvi spot zabilježio je 10, a drugi sedam mlijuna pregleda. Sevin 'Uno momento' još uvijek obara rekorde u regiji s 38 milijuna pregleda, dok Rozgina popularna 'Bižuterija' ima upola manje.

"Znam da je Severina skuplja od Rozge i kada se zbroji broj nastupa. Vjerujem da je Seve bolji biznis", kaže estradni menadžer Zoran Škugor.

Čak i ako gledamo broj nastupa u narednih mjesec dana, sudeći prema najavama na njihovim stranicama , opet vodi Seve. Gospođica Vučković na Facebooku ima gotovo 840 tisuća obožavatelja, dok Rozga ima 200 tisuća manje!

"Po meni je u svakom momentu prva ona koja ima tada hit. Tako da, kad je Rozga imala 'Bižuteriju', ona je vladala medijima. Sada je Severini dobro prošao album pa me opet ne čudi da je ona sad broj jedan", kaže Škugor.

A pokazalo se i to da borba za prvo mjesto hrvatskih top ljestvica nije jedina. Naime, paralelno vode i opaku borbu dekoltea. Pardon! Imidža!

"Jedna u 40-ima, druga blizu, čini mi se... I dalje su lijepe, dotjerane, paze na izgled, guzice su utegnute... Glazba je takva kakva je, u korak s lakim notama", kaže Jurkas.

"Pogotovo se osjeti promjena kod Severine u javnom nastupu. Otkako je postala majka i ima sina kojeg, tu i tamo, ne bih rekao iskoristi, ali ona sama mijenja svoju percepciju u javnosti. A to je da je majka i ima novu etapu, dok je Rozga i dalje djetinjasta", kaže Riha.

Svojedobno, lomila su se koplja koja će od ove dvije Splićanke biti kraljica estrade - a sada napokon znamo i zašto!

"Pa reći ću vam iskreno, jednom me nazvala novinarka Jutarnjeg lista i u nedostatku priča pitala me imam li ideju što da napiše. Rekao sam joj 'napiši da je Rozga kraljica estrade pa ćemo vidjeti što će se na terenu pokazati'", kaže Škugor.

A na terenu, čini se, ipak se pokazalo suprotno. No, glazbeni stručnjaci i za to imaju odgovor!

"Ima dovoljno mjesta, s obzirom na to kakva prčija nam je država, i za kraljicu i za caricu", kaže Jurkas.

Sve dok ne dođe neka nova i mlađa grofica, zar ne?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Neoprezne Kardashianke

Photoshop kaos: Kendall protiv sile teže, a Kourtney umjesto ruke ima grančicu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba