Ostalo

Ova godina mogla bi biti upravo njihova!

Brojni su poznati krajem prošle godine ustvrdili - 2013. će biti naša godina, ali kome će to zaista poći za rukom? U današnjem izdanju rubrike Top 5 bavimo se imenima koja dolaze, od mode, preko glazbe do sporta. Upoznajte pet novih imena koja još ne iskaču iz paštete, ali bi im se to moglo dogoditi baš u godini pred nama!

RTL
06.01.2013 18:14

Pred nama je 365 showbiz dana koje treba ispuniti novim uspjesima! A mi ćemo vas upozoriti na one kojima se smješi dobra godina. Šest dana Nove je potrošeno, ali ostalo je dovoljno vremena da opravdaju naše povjerenje. Pa krenimo od početka!

Damir Kedžo

Bio je lice s naslovnice, pjevao u prvom hrvatskom boy bandu, a onda je nestao. Curice više nisu imale kome vrištati. Iako se nije ukazao godinama, mikrofona se navodno nije ostavio. "Pojavljujem se onda kad je potrebno. Ne želim od svog života raditi cirkus", rekao je Kedžo.

A kada je slavuj napokon zapjevao u javnosti, mi smo ga odmah stavili na ovu top listu. Jer, Damir Kedžo je dobio ulogu u mjuziklu Crna kuća, a nas podsjetio da ima glas koji još nije pustio do kraja. Još mu samo nedostaje pamtljivi hit i jedna uspješna pop karijera može početi!

Borna Rajić

Sve do sad ona je bila najbogatija Hrvatica i žena nekadašnjeg kralja mlijeka. Kada se počela baviti modom, dočekali su je na nož. Ali, dežurni kritičari, koji su se donedavno zgražali nad Borninim dizajnom, danas se sve češće mogu vidjeti u njezinim krpicama.

Borna je polako stala uz bok vodećim hrvatskim dizajnerima. Ovo je godina u kojoj bi napokon mogla prestati biti nečija bivša žena i postati brend koji će sigurno okupirati modne piste.

Miran Kurspahić

Istina, za njega se čulo još prije kada je zaratio s Akademijom dramske umjetnosti koju je nazvao incestuoznom i zastarjelom zajednicom. Imperija je uzvratila udarac i mladome Miranu nije dopustila da diplomira.

Diplomu je na kraju izborio i od tada pomiče granice u kazalištu ali i u modnom svijetu jer najpoznatiji kazališni brk s jednakom strašću pristupa i svojem modnom izričaju.

Maja Matković

Ona je hrvatska Kate Moss! Ona je djevojka sa sela, a ove bi godine mogla postati novi hrvatski modni izvozni proizvod. Riđe kose i specifična lica, Maju Matković je nemoguće ne primjetiti! Ima samo 17 godina i vrata modnog svijeta za sada je samo odškrinula.

"Meni je najljepše doma s mojim životinjama. Ja se ne mislim mijenjati tijekom slave i svega toga, mislim ostati ista kao i do sada, pribrana, zdrava", kaže Maja.

A kad napokon u velikom stilu otvori vrata modne industrije, Maja se može nadati velikom uspjehu. I to upravo zbog ovog neiskvarenog djevojačkog čipa u glavi.

Dario Šarić

Za njega kažu da je novi Dražen Petrović. Šibensko dijete koje je djetinjstvo provelo ispod koša. Dario Šarić do sada je bio najbolji mladi igrač u svim kategorijama. Prošlu je sezonu pauzirao zbog nesuglasica u tadašnjem klubu. Onda je svijet poludio za njim. Na kraju je završio u Ciboni.

"To je jedan moment zašto radite, zašto se dižete ujutro, pumpate sklekove, šutirate, trčite, plačete, kažete - što je meni ovo trebalo", rekao je Dario.

Ali isplatilo se! Sportski vizionari već ga vide u NBA ligi. A godinu, u koju smo tek zakoračili, Dario će vjerojatno znati iskoristiti. Na teren će uskoro istrčati još jedan Mozart iz Hrvatske.