Ostalo

Ovo morate vidjeti! Jason Momoa ošišao kosu kako bi podigao svijest o štetnosti jednokratne plastike

Teško je bilo uopće pomisliti da će Momoa učiniti nešto nažao svojim uvojcima

L. K.
06.09.2022 20:55

Glumac Jason Momoa ošišao je svoju dugu kosu s ciljem podizanja svijest o nezavidnoj situaciji u kojoj se pronašao svijet, ponajprije zbog prekomjerne upotrebe jednokratne plastike. Naime, 43-godišnji glumac je na svom službenom Instagram profilu podijelio snimku šišanja njegovog zaštitnog znaka - kose (uz mišiće, naravno).

"Aloha, svima", započeo je svoj video prije nego li je prasnuo u smijeh. "Daj mi te pletenice", rekao je djevojci koja ga je šišala. Na videu se može vidjeti kako mu je njezina ruka dodala nekoliko, tek ošišanih kratkih pletenica.

Onda je uslijedilo glumčevo objašnjenje i pozadina cijele ove situacije. "Umoran sam od ovih plastičnih boca. Moramo prestati (koristiti) plastične vilice. Sve je to s*anje. Ono ide u našu zemlju, u naš ocean", pojasnio je.

Jason Momoa

"To je tako tužno, pa vas molim da mi pomognete s bilo čime što možete kako biste uklonili jednokratnu plastiku iz svojih života". Ovim je povodom podsjetio ljude na korištenje boce za vodu koje se mogu koristiti više puta, za razliku od plastičnih boca za vodu.

"Ovo je za nove početke, širimo alohu. Budimo bolji u očuvanje našeg planeta i oceana. Moramo izbaciti jednokratnu plastiku iz upotrebu te naših života i mora. Plastične boce, plastične vrećice, ambalaža, posuđe, sve to. Hajdemo aloha našu āinu (u prijevodu s havajskog, āina znači zemlja) ", zaključio je u opisu svog videa na Instagramu te označio vlastiti brend vode i boce namijenjene višekratnoj uporabi.

Inače, riječ "aloha", osim havajskog pozdrava može predstavljati način izražavanja snažne emocije ili slomljenog srca.

Rođeni Havajčanin iza sebe ima popriličnu listu uloga koje će tek ugledati svjetlo dana, kao što su 'Slumberland' i 'The Last Manhunt'. Podsjećamo i kako Momoa trenutno vrijedno radi na snimanju svoje uloge u akcijsko-avanturističkom filmu 'Fast X'.