Ostalo

Pet puta je odbila udati se za novog predsjednika SAD-a, a uskoro bi mogla napraviti presedan i ući u...

I dok su se druge prve dame u potpunosti posvetile ulozi supruge predsjednika, Jill bi mogla ući u povijest kao prva supruga predsjednika SAD-a koja će zadržati svoj posao na sveučilištu dok obavlja dužnost prve dame.

Tabloid.hr
08.11.2020 11:30

Nova prva dama SAD-a je Jill Biden , supruga jučer izabranog Joea Bidena . Naravno, interes je odmah prešao s Melanije na nju, a njezina je priča poprilično zanimljiva. Ova sveučilišna profesorica ima dva magisterija i doktorat, a predaje na Northern Virginia Community sveučilištu engleski jezik i književnost.

I dok su se druge prve dame u potpunosti posvetile ulozi supruge predsjednika, Jill bi mogla ući u povijest kao prva supruga predsjednika SAD-a koja će zadržati svoj posao na sveučilištu dok obavlja dužnost prve dame. Kada je Joe bio potpredsjednik Baracku Obami, Jill je bila jedina druga dama koja je obavljala i svoj primarni posao uz dužnosti druge dame.

Joe i Jill upoznali su se 1975. godine, tri godine nakon što je njegova prva supruga Neilia Hunter preminula u stravičnoj nesreći zajedno s njihovom zajedničkom kćeri.

Upoznali su se na slijepom spoju, a spojio ih je njezin brat još dok je Jill bila studentica. Iako je ostavio sjajan prvi dojam na nju, Jill je čak pet puta odbila udati se za Joea. Ipak, razlog tomu bio je vrlo plemenit.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

"Rekla sam: 'Ne. Još ne. Još ne.' Jer u to vrijeme zaljubila sam se u dečke (Bidenove sinove), i morala sam biti sigurna da će brak potrajati."Jer su upravo izgubili mamu i nisam mogla riskirati da izgube još jednu. Pa sam morala biti 100% sigurna" , istaknula je Jill u jednom intervjuu.

Joe joj je nakon petog odbijanja dao ultimatum da mora odlučiti jer je više neće pitati, no rekao je da je neće vremenski ograničavati na što je ona pristala. Joe i Jill su se vjenčali 1977. godine, a na medeni mjesec poveli su i sinove. Joe je i u nedavnom intervjuu istaknuo da je i dalje ludo zaljubljen u svoju suprugu, a više puta ju je nazvao i najboljom ženom na svijetu te sebe pravim sretnikom.