Ostalo

Redatelj koji je ostavio sve iza sebe na Forbesovoj listi u svijetu zabave: Peter Jackson režiranjem...

Jackson je treća osoba u povijesti koja je režiranjem filmova postala službeni milijarder. Prije njega je to za rukom pošlo samo Stevenu Spielbergu i Georgeu Lucasu

L.K.
11.02.2022 22:00

Novozelandski redatelj producent Peter Jackson , svijetu najpoznatiji kao ko-scenarist, ali i režisertrilogije 'Gospodar prstenova' te'Hobita'zasjeo je na tron Forbesove listunajplaćenijih osoba u svijetu zabave. Na tom impresivnom popisu iza sebe je ostavio glazbenike poput Brucea Springsteena i Kanyea Westa , te najplaćenijeg glumca današnjice - Dwaynea 'The Rock' Johnsona .

Najveću svotu novca, točnije 1,6 milijardi dolara, pribavio jeprodajomdijela svojeg poslovanja s vizualnim efektima Weta Digital tvrtki Unity Software što ga je "lansiralo" na prvo mjesto spomenute liste.

Gospodar prstenova

Prema Forbesovoj stručnoj procjeni,Jackson je osobno zaradio oko 600 milijuna dolara u gotovini, no tu nije kraj. S dodatnom zaradom u iznosu od375 milijuna koje je dobio dionicamaod prodaje. Upravo zbog toga, Jackson je treća osoba u povijesti koja je režiranjem filmova postala službeni milijarder. Prije njega je to za rukom pošlo samo StevenuSpielbergu i GeorgeuLucasu . (FOTO: Profimedia)

Pročitajte još
Hoće li zasjeniti 'Igru prijestolja'? Počinje snimanje serije 'Gospodar prstenova'

Prvihdeset najbogatijih osoba na Forbesovom popisu koji se odnosi na najbogatije osobe u svijetu zabave, redom su muškarci. U prvih 20 osoba na tompopisu su samo tri žene.

Nakon što su prodali svoja prava na vlastitu glazbu, u prvih deset najbogatijih su se pozicionirali glazbenici kao što su Bob Dylan , Paul Simon i Bruce Springsteen . U tako probranom društvu pronašlo se mjesta za tvorce popularnogSouth Parka - Treya Parkera i Matta Stonea , za repere Kanyea Westa i Jay-Z-ja i za najplaćenijeg glumca Dwaynea 'The Rocka' Johnsona.

Peter Jackson

Mjesta za prvu ženu na listi se pronašlo tek na 12. mjestu. Riječ je o zaradi u iznosu od 115 milijuna dolara glumice Reese Witherspoon . Ona je iza sebe ostavila Chucka Lorrea , poznatog kao tvorca serije 'Dva i pol muškarca' ('Two and a Half Men') i 'Velika teorija praska' ('The Big Bang Theory'), Chuck Lorre i Dicka Wolfa , zaslužnog za stvaranje serije'Zakona i reda'('Law & Order'). Među probranom ekipom pronašlo se mjesta i za Kevina Brighta , MartuKauffman i Davida Cranea koji stoje iza serije 'Prijatelji' ('Friends'). Druga žena na tom popisu je Shonda Rimes koja je poznata ponajprije kao producentica 'Bridgertona' i kreatorica 'Uvoda u anatomiju' ('Grey's Anatomy'). (FOTO: Profimedia)