Play ponuda
Play ponuda
zbogom, legendo

'Pjesma je završila, ali uspomene ostaju': svijet je ispratio nenadmašnu Dolores O'Riordan na posljednji poči...

Slavna pjevačica pokopana je danas u Limericku u Irskoj. Tijelo je još jučer uneseno u crkvu u kojoj su joj obitelj, prijatelji i obožavatelji mogli odati posljednju počast

Vijesti.hr/ 23.1.2018. u 18:40
Play ponuda

Milijuni obožavatelja diljem svijeta zajedno su ujedinjeni s cijelom Irskom u boli nakon naglog gubitka vrhunskog vokala benda The Cranberries, Dolores O'Riordan.

Slavna pjevačica pokopana je danas u Limericku u Irskoj. Tijelo je još jučer uneseno u crkvu u kojoj su joj obitelj, prijatelji i obožavatelji mogli odati posljednju počast. Svijeće su, kako javljaju strani mediji, još jučer obasjavale ulice njenog rodnog Ballybrickena, piše The Guardian.

Misa se održala jutros u 11 sati, a nakon toga je Dolores na privatnoj ceremoniji pokopana uz svog oca Terencea. Tijekom mise su na oltar donesene gitara i platinasta ploča kao simbol njezina života, a na lijesu je pisala poruka: "The song has ended, but the memories linger on" ('Pjesma je završila, ali uspomene ostaju'). 

Obiteljski prijatelj Canon Liam McNamara vodio je obred. Pritom je ukazao na to da je "broj ljudi koje je spasila od tame depresije nemoguće izborjati". Posljednju počast odao je i irski predsjednik Michael D. Higgins, a ožalošćenoj obitelji izrazio je sućut.

Sprovodu su prisustvovali njen bivši suprug Don Burton s njihovom djecom kao i njena sestra Angela s petoricom braće, javlja The Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Malala Yousafzai

Najmlađa nobelovka kojoj su talibani pucali u glavu zasjala na naslovnici britanskog Voguea

Play ponuda

Više s weba