'Previše je gluposti na svijetu'

Pjevač kultnog benda u bijesu otkrio gdje će se odseliti: 'Je**š Ameriku! Odričem se državljanstva'

Ovo mu nije prvi put otkako je odlučio javno kritizirati SAD, no izgleda kako mu je na koncertu u Londonu prekipjelo

Image
Foto: Profimedia
RTL.hr/ 27.6.2022. u 22:00

Pjevač američkog pop punk benda Green Day, Billie Joe Armstrong na koncertu u Londonu je izjavio kako se će se odreći američkog državljanstva te je otkrio da će se navodno preseliti u Englesku. Do ove pomalo šokantne izjave došlo je nakon odluke Vrhovnog suda SAD-a kojom se prošlog tjedna ukinuo presedan postavljen prije 50 godina. Riječ je o presedanu u presudi Roe vs. Wade, zbog kojeg je bilo omogućeno pravo na pobačaj ženama u svim saveznim državama. Je li riječ o vrlo emotivnoj reakcji na cijeli slučaj ili se radi o ozbiljnijem razmišljanju o selidbi, saznat će se ubrzo

"Jebeš Ameriku, ja se odričem svog državljanstva. Jebeno ću doći ovamo. Previše je gluposti na svijetu da se vratimo u tu jadnu ispriku za državu", poručio je Armstrong u Londonu na koncertu Green Daya.

Podsjećamo kako je Armstrong frontmen Green Daya od 1987. godine i samo je jedan u nizu osoba iz javnog života koje izražavaju kranje nezadovoljstvo odlukom Vrhovnog suda da poništi presedan Roe vs. Wade. Upravo je to omogućilo priznavanje ustavnog prava na pobačaj, a automatski time je dana ovlast pojedinim državama da ga u potpunosti dopuste, ograniče ili zabrane.

Armstrongova nesklonost prema službenom stajalištu SAD-u je gotovo konstantna. Jedna od njih istaknuta je u pjesmi 'American Idiot' iz 2004. godine u kojoj je kritizirao američke medije. "Don't want to be an American idiot/One nation controlled by the media/Information age of hysteria/ It's going out to idiot America", pjeva, između ostalog, Armstrong u poznatom hitu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Treba istaknuti kako se 50-godišnji Armstrong protivio i bivšem predsjedniku SAD-a, Donaldu Trumpu. Za vrijeme Trumpovog mandata je tijekom izvođenja pjesma 'Bang Bang' pjevao "No Trump, No KKK, no fascist USA" na American Music Awardsu 2016. godine.

Upravo se čita

Image
upozorava inspektorat

S tržišta se povlači više vrsta čipsa, provjerite imate li ih kod kuće

RTL.hr/ 27.6.2022. u 22:00

Više s weba

Pročitajte još

Image
Situacija nije dobra

Anne Heche pala u komu nakon teške prometne nesreće, liječnici joj se bore za život

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču