Ostalo

Uzbudljiv tjedan iza nas! Plenković s influencerom, slavne maškare, Snježana sa suprugom u Veneciji

U nastavku vam donosimo pregled showbizz aktualnosti odnosno priča koje su obilježile protekli tjedan, a o kojima obožavatelji još uvijek ne prestaju pričati

Ana Zgrebec
06.03.2022 21:30

Protekli tjedan bio je prepun zanimljivih događaja iz svijeta 'poznatih i slavnih', a mi smo izdvojili neke od njih. Hrvatski premijer Andrej Plenković susreo se s obožavateljem i 'seksi' pozirao, sicilijska dolina postala je filmski set, bračni par Schilinger otputovao je u predivnu Veneciju, a domaće zvijezde svoje mališane na trenutak su pretvorile u princeze, ratnike, svemirce i superjunake...


Joe Wright

Predivna sicilijska dolina postala je dom adaptirane priče o Cyranu koja se snimala pod redateljskom palicom nagrađivanog filmskog redatelja Joe Wrighta. U priči o bezuvjetnoj ljubavi, nesigurnosti i osjećaju nedostatka - odnosno visine, junaka Cyrana utjelovljuje neponovljivi Peter Dinklage, poznat po svojoj ulozi lorda Tyriona Lannistera u seriji Igre Prijestolja. Kultura, umjetnost i arhitektura osim grada Nota upriličila je i planina Etna koja je dodala dodatnu čar snimanju ovog spektakla jer je riječ o živom vulkanu.

"To predstavlja možda jednu od najotkačenijih mojih zamisli, no zaista sam želio uhvatiti najatraktivnije panoramske kadrove samog Nota. To je bilo surovo okruženje. Snimali smo na visini većoj od 5 000 metara na kojoj je zrak iznimno rijedak", rekao je Joe, a na predivne trenutke sa snimanja osvrnuo se i Peter Dinklage.

"Cijelo nebo je bilo obasjano crvenom bojom. Bog blagoslovio domaće Sicilijance koji su simpatično dobacivali: "Ma ona je samo malo ljuta danas, bit će ona dobro", "Ma ne brinite, sve je dobro dok nema potresa." Ali to je živa lava. Ma, to ide sporo. Bit će vremena za evakuaciju", priča Peter.

Doza ludosti tijekom snimanja ovog scenskoga i kostimografskog spektakla dovela je do nominacije za Oscara u kategoriji najboljih kostima. Ni jedan lik ne nosi čipku i nakit već se klase razlikuju po bojama - vojnici su crveni, srednji stalež u zemljanim tonovima, a aristokracija u pastelnim.


Najslađe maškare


Postati na jedan dan super junak, princeza ili slatka životinjica san je svakog djeteta, a u ovom tjednu kostimima svoje djece na društvenim mrežama pohvalili su se nogometaš Luis Ibanez, atraktivna glazbenica Neda Parmać , lijepa glumica i nekadašnja prva pratilja Hrvatske Ana Gruica Uglešić , kao i glumica Anita Dujić, ali osim dječice u maškare i "lude dane" upustili su se i ona malo odraslija djeca, a našem oku nije promakao ni naš uspješni mladi glazbenik Matija Cvek čije je društvo našlo inspiraciju u video igri Supercow, a grupa Begini pohvalila se na svom storyju jednim minionom.


Domaći bračni par u Veneciji

Dok su se neki zabavljali u Hrvatskoj i u našim poznatim destinacijama, bračni par Schillinger uputio se u Veneciju gdje je u predivnoj venecijanskoj palači na balu pod maskama uplovio u bajkoviti svijet mašte.


Seksi političari

Da imamo seksepilnog predsjednika Sabora odavno znamo, njegova fotografija iz mladih dana u pripitom kupaćem kostimu zaludila je mnogobrojne dame, možda ne toliko kao mišići ministra financija Zdravka Marića ili pak neodoljivi osmjeh ministra gospodarstva Josipa Aladrovića . No, dečki niste sigurni! Ipak s trona vas miče samo jedan!

"Da budemo seksi, čekajte. Pa ne moramo baš nas dva biti seksi", rekao je premijer Andrej Plenković pozirajući s mladim obožavateljem. Mladić se potom zahvalio gospodinu Plenkoviću pa prokomentirao. "Bravo. Jeste. Pazite na državu jer vas inače bude moja baka našla."

''Vaša baka je opasna?', upitao ga je Plenković, a mladić je odgovorio kako je baka opasna pa dodao kako će upotrijebiti šibu ako sve ne bude dobro...