Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
zaboravite na britvice!

Pobjednica Eurosonga pokrenula 'dlakavu revoluciju'

Pobjednica Eurosonga pokrenula je pravu revoluciju. Zaboravite na britvice jer obrijani pazusi su tek 'izmišljena norma ljepote koja služi kontroli žena'.

Image
Foto: PIXSELL
RTL/ 28.5.2012. u 10:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pobjednica Eurosonga Loreen u Švedskoj, koja se često spominje kao zemlja koja je najbliža idealu rodne ravnopravnosti, pokrenula je pravu revoluciju.

Naime, na švedskoj inačici Dore, Melodifestivalen, televizijske kamere su uhvatile Linu Ehrin kako uzdignutih ruku slavi pobjedu svoje favoritkinje Loreen. Ova knjižničara nije imala obrijane pazuhe, pa je odmah izazvala lavinu negativnih, ali i mnoštvo pozitivnih komentara.

Za Loreenin nastup u Azerbejdžanu stotine Šveđanki se 'spremalo' odbacivši britvice i ponosno pokazujući svoje dlakave pazuhe.

Švedske aktivistkinje su organizirale i prosvjednu akciju nazvanu Povratak dlakama kako bi upozorile da je brijanje tek izmišljena norma ljepote koja se služi za kontrolu žena.

"Sama sam pomalo feministkinja. Ne vidim razlog zašto bi se žene brijale ispod pazuha. Ne želite sad vidjeti moje pazuhe", komentirala je pobjednica Eurosonga 'dlakavu revoluciju'.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
LUDA NOĆ U VODICAMA

Alex Grdić u prozirnoj haljini pratila Boy Georgea

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba