TKO BI REKAO?

Neprepoznatljiva! Pogledajte Baby iz 'Prljavog plesa', 35 godina od objave filma: 'Zašto su svi tako zapeli za moj nos?'

"Razumijem da su bile pedesete. Razumijem da su se moji roditelji prilagodili (operirali svoj nos). Shvatila sam da moraš promijeniti ime i da moraš učiniti određene stvari", ovim je riječima Jennifer Grey započela svoje pojašnjenje o izgledu svog nosa

Image
Foto: Profimedia
L.K./ 19.4.2022. u 11:40

Glumica i spisateljica Jennifer Grey, najpoznatija po utjelovljenju Baby iz 'Prljavi ples', prisjetila se kako se osjećala nakon što se podvrgnula operaciji nosa te odnosa s pokojnim glumcem Patrickom Swayzejem. Zbog operacije nosa je požalila, a kada je riječ o odnosu sa Swayzejem, bilo je prepun napetosti i neslaganja iako su vjerojatno obožavatelji uvjereni u sasvim suprotan odnos.

Njezina priča oko nosa započela je još kada je bila djevojčica. Njezina majka, koja je također glumila, nagovarala ju je na operaciju i to ponajprije zbog toga kako bi mogla lakše dobivati uloge. Kako People piše, cilj je bio da izgleda kao "klasična ljepotica", no stvari su pošle po zlu jer ju nakon njene druge operacije Michael Douglas nije mogao ni prepoznati.

"Razumijem da su bile pedesete. Razumijem da su se moji roditelji prilagodili (operirali svoj nos). Shvatila sam da moraš promijeniti ime i da moraš učiniti određene stvari, i to je jednostavno normalizirano, zar ne? Ne možeš biti gay. Ne možeš biti Židov. Znaš, ne možeš izgledati kao Židov. Samo se pokušavaš uklopiti u ono što grupa misli", rekla je 62-godišnja Grey.

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

(FOTO: Profimedia)

Nakon majčinih nagovaranja, dodatno su je povrijedile riječi slikara i dizajnera Andyja Warhola s kojim se družila. On joj je jednom prilikom pitao zašto i ona nije operirala nos, poput njezinog oca, a to ju je Grey jako povrijedilo.

"Rekao je nešto kao, 'I, znaš, pogledao bih Jennifer. Pitao bih se, znaš, zašto je ona... Hm, njen tata je operirao nos. Zašto se ne bi pobrinuo da je i ona operirala svoj', ili tako nešto. Gdje god sam otišla rekla bi 'Čekaj. Oprostite. Ja sam osoba s drugim osobinama i drugim nevjerojatnim karakteristikama. Zašto su svi tako zapeli za moj nos?'", pojasnila je glumica i spisateljica.

Upravo se čita

Image
brodovi povezuju ljude

FOTO Hrvoje i njegova družina svaki su dan čekali brod Jadrolinije. A onda ih je kapetanov poziv ostavio bez daha

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

(FOTO: Profimedia)

Jennifer je u filmu 'Prljavi ples', po kojem je i postala poznata, glumila s Patrickom Swayzejem s kojim priznaje da nije bila u dobrim odnosima tijekom snimanja.

"Na isti način na koji Baby i Johnny ne bi trebali biti zajedno... trebali su biti prirodni spoj, zar ne? Mi nismo bili prirodni spoj. A činjenica da smo trebali biti prirodni spoj stvorila je napetost", dodala je Grey. Inače, zanimljivo je da je u to vrijeme cijela Amerika navijala za početak ljubavne veze nje i Patricka, no kako ona kaže, jednostavno nisu bili jedno za drugo.

Podsjećamo kako je baš u vrijeme snimanja 'Prljavog plesa' ljubila glumca Matthewa Brodericka."Mogu govoriti samo za sebe. Bila sam stvarno zaljubljena u njega. Bila sam s tipom koji je bio na vrhuncu svoje karijere", kazala je Grey.

Treba istaknuti riječi Grey koja smatra da joj je ova druga polovica života najbolja do sada. Kao što je i sama rekla, nikada nije osjećala ugodnije u svojoj koži. "Samo želim osjetiti tko sam sada. Ali mislim da kada pitaš druge ljude tko si i tražiš od ljudi da te vole i uzimaš njihovo mišljenje kao definiciju svoje vrijednosti, to je sklizak teren", zaključila je glumica i spisateljica.

Filmski klasik 'Prljavi ples' možete pogledati na PLAY Premiumu.

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

(FOTO: Profimedia)

L.K./ 19.4.2022. u 11:40

Više s weba

Pročitajte još

Image
Peter Dinklage i Erica Schmidt

Rijetko ih viđamo skupa: Poznati glumac u društvu supruge šeće NY-om, imaju jedan od najdugovječnijih brakova na sceni

Više s weba