Ostalo

Pogledajte koje su zvijezde promijenile svoja imena

Ime je nešto što ne birate sami. Možete se jedino nadati da su roditelji, pri tom izboru, bili razboriti. To očito ne misle glavni likovi u našoj priči koja će vam otkriti tko je sve odlučio promijeniti vlastito ime, pa čak i prezime. Kako je Žarka postala Marina, Miralem Mirando, a Anthony Tony, pogledajte upravo sad.

RTL
23.04.2014 18:24

Prepoznajete li ovu curu iz priloga? Ako je prepoznajete dozvat ćete je Gianna, međutim, ako je dobro poznajete, dozvat ćete je Danica. Zašto? Jer upravo je Danica ime koje su joj nadjenuli mama i tata. Djevojčica je postala žena a Danica Gianna.

"Kao znaš ono staro hrvatsko ime, ali meni je odvratno to ime bilo. To je po mojoj babi ono. Bože mi oprosti, nisam ni babu baš previše volila, a nisam ni to ime baš previše volila. Uvijek sam bila ljuta na nju i nisam se htjela zvati Danica zato što mi nikad ni jednu čokoladu nije htjela kupiti kad sam bila mala i onda sam govorila - ja ću to ime promijeniti, meni je to ime odvratno, ružno, kao da neku staru babu zoveš", priznala je pjevačica Gianna Apostolski .

Evo što možete napraviti svom potomku ako mu uskratite omiljenu poslasticu. Poslasticu su izgleda uskratili i našem političaru Mirandu Mrsiću kojem je prvotno ime bilo Miralem .

U svijetu šoubiznisa takve su promijene učestale. No, tu je riječ o umjetničkim varijantama koje nemaju službenu vrijednost. Tony Cetinski zapravo se zove Anthony , Sandi Cenov je Aleksandar , Casandra Davorka Ručević , Vanna Ivana , Doris Dragović ustvari je Dorotea Budimir , a Ivan Zak sin je jednog Volarića. Na estradi to je dobro došlo.

A ako se odlučite na promjenu imena kao što su to učinili naši estradnjaci i političari procedura je jednostavna. Uz zahtjev za promjenom imena morate donijeti kaznenu evidenciju, onda će vas još jednom dobro provjeriti Ministarstvo pravosuđa, ako ste čisti u tri tjedna od Petra možete postati Peter.

Više pogledajte u prilogu.