Ostalo

Pogledajte Top pet hrvatskih preobraćenica

Nakon što je jedna od najboljih hrvatskih sportašica Blanka Vlašić priznala da se aktivno okrenula vjeri i Bogu, odlučili smo vas podsjetiti na najpoznatije hrvatske preobraćenice.

RTL
08.09.2013 18:05

Nisu se oduvijek molile i vjerojatno samo one znaju zbog čega su se odjednom promijenile. Donosimo TOP 5 najpoznatijih hrvatskih obraćenica.

U nekom bivšem životu, onome koji je završio prije više od dvadeset godina, Tajči je ludovala cijele noći. I onda je ljepotica u narančastoj haljinici odletjela u Ameriku, tamo upoznala Isusa i drastično promijenila svoj glazbeni repertoar. Novu Tatjanu do sada je upoznala samo američka publika, jer domaća još uvijek iščekuje njezinu dugo najavljivanu povratničku turneju.

Doris Dragović je krajem devedesetih naglo promijenila svoju medijsku sliku. od tada živi sakramentalnim životom, pjeva i čita na nedjeljnim misama. Bila je kraljica Torcide, a danas itekako dozira svoje javne nastupe. Doris je u međuvremenu zaradila epitet "misteriozne", i u skladu s uvjerenjima ne odbija pjevati na humanitarnim koncertima.

Ne zanima Simonu Ištvanović više ni lova, na Prada, ni Versacce. Ona je sad bivša starleta i bivša gospođa gotovac kojase preko facebooka kaje zbog grijeha te javno svjedoči svoja nova vjerska iskustva. Više joj ne pada na pamet petljati se u tuđe obitelji, pa se tako u novom životu bavi isključivo svojom Gabrijelom.

Kada je Blanka Vlašić prije mjesec dana javno priznala da na kratko prekida karijeru, iz njezinog se rječnika moglo naslutiti da se nešto događa. Nedugo nakon toga na jednom je vjerskom skupu u Splitu otvoreno posvjedočila da se obratila, redovito ide u crkvu i ne može zamisliti život bez Isusa.

Prošlo je već devet godina otkako je cijenjena i nagrađivana hrvatska glumica Edita Majić šokirala odlukom da se povlači s kazališnih dasaka i zatvara u samostan. i to ne bilo kakav - nego upravo u onaj najstroži, karmelićanski. Možda su neki i sumnjali u njezinu odluku, ali od sestre Edite i dalje ni glasa. Ona još uvijek živi u siromaštvu, postu i molitvi te vjerojatno nikada neće dati odgovore na pitanja koje nam je ostavila s ove strane rešetaka.