Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TKO BI REKAO

Pogodite koje je Obamino najdraže jelo!

Otkriće da Obama više od junk-fooda voli brokulu, koja je uvrštena među najzdravije namirnice na svijetu, objavljeno je iz Bijele kuće nakon što je američki predsjednik u utorak primio skupinu djece koja su pobijedila na natjecanju za zdrave recepte.

Image

barack obama barack obama

K. T./HINA/ 10.7.2013. u 7:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako ga američka javnost zna kao ljubitelja hamburgera, hot-doga, pečenih rebaraca i slične ne baš naročito zdrave hrane, američki predsjednik BarackObama rekao je djeci, koja su ga posjetila u Bijeloj kući, da je njegovo omiljeno jelo - brokula.

Otkriće da Obama više od junk-fooda voli brokulu, koja je uvrštena među najzdravije namirnice na svijetu, objavljeno je iz Bijele kuće nakon što je američki predsjednik u utorak primio skupinu djece koja su pobijedila na natjecanju za zdrave recepte, što je dio kampanje koju prva dama Michelle Obama vodi protiv pretilosti.

U razgovoru s mališanima Obama je prihvatio prijedlog da odgovori na dva pitanja koja će mu postaviti djeca - novinari. Prvo pitanje bilo je o njegovoj najdražoj hrani, a uslijedio je odgovor kako je to brokula.

Ta izjava dovodi Obamin gastronomski ukus u oštar kontrast prema jednom od njegovih prethodnika - Georgu Bushu starijem, koji je kao predsjednik javno obznanio svoju odbojnost prema brokuli.

"Ne volim je od malih nogu, kada me majka tjerala da je jedem. Sada sam predsjednik SAD-a i više nikada neću jesti brokulu", rekao je Bush 1990. godine.

Nakon te izjave bijesni uzgajivači brokule iz prosvjeda su poslali u Bijelu kuću na tisuće kilograma brokule, koja je potom bila podijeljena utočištima za beskućnike.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne gube vrijeme

Toliko jako žele drugo dijete da se seksaju gdje god stignu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba