Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BROJNE OPTUŽBE

Polanski izgubio tužbu: Zbog optužbi za seks s maloljetnicama izbačen iz visokog društva pa se žalio sudu

Filmski redatelj Roman Polanski, kojeg je američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti izbacila iz članstva zbog optužbi za nezakonite spolne odnose s 13-godišnjakinjom, izgubio je u utorak sudsku tužbu protiv te institucije, izvijestili su mediji u Los Angelesu

Image
Foto: www.profimedia.hr
Hina/Tabloid.hr/ 26.8.2020. u 14:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Akademija je izbacila Romana Polanskog, dobitnika Oscara, u svibnju 2018. zbog optužbe za seksualno zlostavljanje koja datira još iz 1977.

Redatelj filmova "Chinatown" i "Rosemary's Baby" tvrdio je u tužbi da Akademija, najpoznatija po tome što dodjeljuje Oscare, nije poštovala propise kada ga je izbacila iz članstva bez upozorenja i objašnjenja u skladu s novim pravilima ponašanja koje je donijela nakon stotina optužbi o seksualnom zlostavljanju u industriji zabave.

Sutkinja suda u Los Angelesu, Mary H. Strobel, napisala je u odluci u utorak da je Polanski "dobio priliku da iznese Akademiji dokaze koje smatra relevantnim".

Polanski je pobjegao iz SAD-a 1978. nakon što je optužen za silovanje 13-godišnje djevojčice i nikada se nije vratio. Još nekoliko žena optužilo ga je zadnjih godina za seksulno zlostavljanje, a on je odbacio sve optužbe.

Američko pravosuđe i dalje ga goni zbog optužnice za silovanje maloljetnice iz 1977. Usprkos tome, francusko-poljski redatelj Polanski osvojio je Oscara 2003. za film "Pijanist".

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tko stoji iza toga?

Na internetu osvanule fotografije na kojima srpska influencerica pozira gola, Anja Bla se odmah oglasila

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba