Ostalo

Polanski izgubio tužbu: Zbog optužbi za seks s maloljetnicama izbačen iz visokog društva pa se žalio sudu

Filmski redatelj Roman Polanski, kojeg je američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti izbacila iz članstva zbog optužbi za nezakonite spolne odnose s 13-godišnjakinjom, izgubio je u utorak sudsku tužbu protiv te institucije, izvijestili su mediji u Los Angelesu

Hina - Tabloid.hr
26.08.2020 14:30

Akademija je izbacila Romana Polanskog , dobitnika Oscara, u svibnju 2018. zbog optužbeza seksualno zlostavljanje kojadatira još iz 1977.

Redatelj filmova " Chinatown " i " Rosemary's Baby "tvrdio je u tužbi da Akademija, najpoznatija po tome što dodjeljuje Oscare, nije poštovalapropise kada ga je izbacila iz članstva bez upozorenja i objašnjenja u skladu s novim pravilima ponašanjakoje je donijela nakon stotina optužbi o seksualnom zlostavljanju u industriji zabave.

Sutkinja suda u Los Angelesu, Mary H. Strobel, napisala je u odluci u utorak da je Polanski "dobio priliku da iznese Akademiji dokaze koje smatra relevantnim".

Polanski je pobjegao iz SAD-a 1978. nakon što je optužen z a silovanje 13-godišnje djevojčice i nikada se nije vratio. Još nekoliko ženaoptužilo ga je zadnjih godina za seksulno zlostavljanje, a on je odbacio sve optužbe.

Američko pravosuđe i dalje ga goni zbog optužnice za silovanje maloljetnice iz 1977. Usprkos tome, francusko-poljski redatelj Polanski osvojio je Oscara 2003. za film " Pijanist ".