Ostalo

Pomutnja zbog vjenčanja Tine Turner u Švicarskoj

Švicarska policija zatvorila je pristup dijelu Zueriškog jezera duž imanja pjevačice Tine Turner, koja u nedjelju svečano slavi vjenčanje s Erwinom Bachom, Nijemcem koji radi u diskografskoj industriji.

RTL - Hina
21.07.2013 17:58

Policija Zueriškog kantona odlučila je zatvoriti pristup dijelu jezera, ali "ne zato što to želi Tina Turner", rekla je za AFP glasnogovornica kantonske policije Esther Surber.

Policija je takvu odluku donijela kako bi "spriječila okupljanje velikog broja brodova" i spriječila eventualnu nesreću, posebno u ovo vrijeme kad se mnogi građani Zuericha kupaju u jezeru, dodala je.

Kako paparazzi ne bi mogli prići imanju, organizatori slavlja postavili su crveno platno duž vrta koji se pruža uz jezero.

Nakon civilnog vjenčanja održanog potajno prije par dana u zueriškoj općini Kuesnachtu, gdje žive, Tina Turner (73) i Erwin Bach (57) u nedjelju sklapaju brak po budističkom obredu, u društvu gotovo 120 uzvanika, pišu švicarska glasila.

Kako navodi tjednik SonntagsBlick, vila je ukrašena sa 70.000 ruža i orhideja. Svi uzvanici zamoljeni su da dođu odjeveni u bijelo, a nevjesta će nositi haljinu Giorgija Armanija. Predviđena je i manja koncertna pozornica.

Premda je popis gostiju tajan, očekuje se dolazak više pjevačkih zvijezda kao što su David Bowie, Eros Ramazzoti i Sade. Kako piše SonntagsBlick, mogla bi doći i američka tv-voditeljica i producentica Oprah Winfrey.

Slavna američka rock pjevačica, poznata po brojnim uspješnicama poput "Simply the best" i "We Don't Need Another Hero" i mnogih drugih, zbog veze s Erwinom Bachom doselila se 1995. u Švicarsku, gdje je naučila njemački jezik.

U travnju 2013. dobila je švicarsko državljanstvo.

"Veoma sam sretna u Švicarskoj, tu se osjećam kao kod kuće. Ne mogu zamisliti bolje mjesto gdje bih živjela", rekla je u siječnju za list Blick Tina Turner, pravim imenom Anna Mae Bullock.

Rekla je da joj se sviđa što joj ta zemlja jamči poštovanje privatnosti. Pjevačica se povukla iz javnog života nakon turneje 2008./2009.