Play ponuda
Play ponuda
rodila se legenda

Popularni Jole ponos je i dika cijelog Zagvozda!

U Gornjim Čagljima rodila se legenda. Tada to, doduše, nisu znali. Mali Jole u ta je vremena bio baš kao i svaki drugi klinac sa sela - malo je učio, malo kopao, a poslije i lovio cure. Ali kad se uhvatio mikrofona - više mu nije bilo kraja. Naš Hrvoje Krolo u Jolinu je rodnom selu iskopao sve detalje iz njegove mladosti. Ima li tu i pokojeg grijeha - doznat ćete odmah.

RTL/ 2.5.2014. u 16:38
Play ponuda

Iza planine Biokovo skrilo se malo selo Čaglji, tik do općine Zagvozd. Ovdje je prve suze isplako "popularni" Jole. Dijete je uvijek odraz roditelja, a u slučaju Jole on je slika i prilika svojih.

Možda je teško za povjerovati ali, jedan od najvećih zabavljača na estradi, nekada je bio povučeni mladić koji je knjigu volio više od ičega. Pa je tako nizao same petice.

Svi se sjećamo prvih simpatija prvih loših ili dobrih ocjena, ali i prvih svađa – Joli se sve to događalo upravo ovdje, no ono što je najbitnije – ovdje je upoznao svoju najveću ljubav, a to je – glazba.

Cijeli Zagvozd volio je slušati maloga Jolu kako svira i pjeva, pa čak i na početku kada se tek upoznavao s čarima glazbe, a u svemu mu je pomagao profesor ne glazbene već tehničke kulture.

"On je imao u to vrijeme kako mu je otac bio u Njemačkoj, već tada je imao sintisajzer, a ja kao nestručnjak, pa je on ovako mene molio da mu ja pokažem nekakve durove i tako dalje. Dakle ja kao nestručnjak pa sam mu morao pokazati nešto i tako poslije je on otišao u te vode", kazao je Mirko Zujić, ravnatelj Osnovne škole Zagvozd.

Vode u kojima jako dobro pliva. A proplivao je na livadi – priređujući male koncerte za svoje vršnjake.

Omiljen u društvu i ponos svoga sela, a dobrih riječi za Jolu nikada ne nedostaje. Zvale su Jolu i cure, najpopularniji mladić u selu iako povučen dobro se nosio sa seoskom popularnošću.

Odrastanje na selu donosi i mnoge obveze. Jole je to sve s lakoćom odrađivao, briga oko domaćih životinja, ili pomaganje starijima za njega su bile prave male radosti.

Pristojan mladić, iz dobre obitelji ali i veliki vjernik, nedjeljna jutra je provodio u crkvi. Pomaže Jole gdje god stigne, svi ga vole, svi ga hvale, a najviše teta – koju svakim dolaskom razveseli.

Zdravlja i sreće Joli nikada ne bi nedostajalo kada bi se slušalo njegove sumještane, a on je jednostavno ponos Zagvozda - bio i ostao.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Oglasio se menadžer

Darko Lazić vozio pod utjecajem narkotika? 'Pogrešno je uzeo čašu u kojoj je bio kokain'

Play ponuda

Više s weba