Ostalo

Popularni 'štreber' dobio zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih

Četrdesetjednogodišnji filmski i televizijski glumac koji u seriji glumi teoretičara fizike Sheldona Coopera, pojavio se u pratnji svojih kolega s malog ekrana

K.T. - HINA
12.03.2015 12:51

Američki glumac Jim Parsons , zvijezda vrlo popularne američke humoristične serije " Teorija velikog praska " u srijedu je dobio svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu.

Četrdesetjednogodišnji filmski i televizijski glumac koji u seriji glumi teoretičara fizike Sheldona Coopera , pojavio se u pratnji svojih kolega s malog ekrana. Ondje su, među ostalima bili John Galecki i Kaley Cuoco-Sweeting.

Parsons je rekao da je sretan što je dobio šansu u seriji utjeloviti nevjerojatno zanimljiv lik Sheldona Coopera te je odao počast tvorcima serije Chucku Lorreu i cijeloj glumačkoj ekipi.

Jim Parsons, Šetalište slavnih

"Teorija velikog praska" trenutačno je jedna od najpopularnijih serija u Sjedinjenim Državama. Do sada je ondje prikazano sedam sezona ili ukupno 152 nastavaka. Gledanost serije iz sezone u sezonu raste. Premijera treće sezone u rujnu 2009., bila je najgledanija u odnosu na sve ostale emisije prikazane te večeri na CBS-u i pred male ekrane uspjela je privući 12,83 milijuna gledatelja.

Zahvaljujući velikom broju obožavatelja serije, Parsons i njegovi tv-prijatelji u kolovozu su obnovili ugovor s Warner Brossom prema kojemu će po epizodi zarađivati milijun dolara.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

U ožujku 2014. službeno je potvrđeno da će se snimati još tri sezone serije te će se na malim ekranima prikazivati bar još do 2017. Parsons je za ulogu Coopera nagrađen Zlatnim globusom, a za istu je ulogu dobio i četiri nagrade Emmy.

Kritičari su lani nahvalili njegovo glumačko ostvarenje u TV filmu o epidemiji AIDS-a u New Yorku 80-godina emitiranom pod nazivom "The Normal Heart".