Ostalo

Potencijalni zaposlenik mora imati 'oko': Kraljevska obitelj testira zaposlenike uz pomoć mrtve muhe

Ovaj krajnje bizaran test je napravila kako bi mogla saznati ima li potencijalni zaposlenik 'oko za detalje'

RTL.hr
07.10.2021 16:00

S obzirom na to da Buckinghamska palača ima vrlo visoke standarde gotovo na svim aspektima, isti vrijede iu održavanju kućanstva. Naime, nije nimalo jednostavno ondje dobiti posao, a čak i kad neka sretnica ili sretnik dobiju, moraju sepridržavati strogih pravila.

Jako bizaran test mora proći zaposlenica koja se nada poslu čistačice u Buckinghamskoj palači.

Šefica zapošljavanja u palači Tracy Waterman jeotkrila u intervjuu za Channel 5 kako s potencijalnim zaposlenikom prilikom razgovora za posao u prostoriju smjesti mrtvu muhu. Inače, ovaj krajnje bizaran test je napravila kako bi mogla saznati ima li potencijalni zaposlenik 'oko za detalje'.

"Razlika između čistača u vrhunskom hotelu i onog u kraljevskoj palači je upravo u posvećenosti i najmanjem detalju. Jedan od testova koje volim prakticirati, kako bih provjerila ima li kandidat oko za detalje, je onaj u kojem stavim mrtvu muhu ili u kamin ili na sag. Tek kad sam to napravila, uvest ću kandidata u sobu", ispričala je.

Meghan Markle, princ Harry, princ William, Kate Middleton

(FOTO: profimedia.hr)

U nastavku je otkrila da samo jedan od deset potencijalnih zaposlenika prođe ovaj njen test.

"Polako ih uvedem u sobu kako bih im dala priliku da dobro pogledaju prostoriju. Usmjerim im pozornost na kamin primjerice komentirajući kako imamo baš lijep kamin. U tom se trenutku od njih očekuje da primijete mrtvu muhu, a idealno bi bilo i da je pokupe. To je odličan test, možda će jedan od desetoro ljudi primijetiti muhu. Jedan od desetoro će se sagnuti i pokupiti i to je idealna osoba za ovaj posao", opisala je Tracy.