Ostalo

Povratak jednog od najsjajnijih glasova hrvatske estrade

Jedan od najsjajnijih glasova na hrvatskoj estradi nakon raspada kultnih Bastardza, gotovo uopće nismo čuli, a niti smo znali što se zapravo događa s Helenom Bastić. Ona se, na radost svih svojih obožavatelja, vratila na scenu. Što joj se događalo proteklih godina i kako je proživjela neke intimne drame ispričala je pred kamerama RTL-a!

RTL
11.02.2014 18:09

Možete li vjerovati da je prošlo gotovo 20 godina otkako je hit 'Tvoja ljubav' uzdrmao radijski eter?

Bastardzi su žarili i palili prvo domaćom, a kasnije i inozemnom estradnom scenom. Upravo ovaj hit i 'Vodi me u disko' bili su neizostavan repertoar svakog tuluma.

"Na neki način uvijek se s veseljem, ali i sa sjetom vraćam u to vrijeme, ali ne mogu reći da mi je žao i da bi voljela nešto promijeniti jer život je takav, kad nešto odlučiš i želiš napraviti neki novi korak, onda u tom pravcu i kreneš", otkrila je Helena Bastić .

A Helena je novi korak napravila kada je nakon 10 godina napustila Bastardze i prekinula vezu s dugogodišnjim dečkom Zoranom Jegerom .

"U prijateljskim smo odnosima, čujemo se povremeno, mislim da je to dobar način i primjer svima koji imaju tako jedan period rada zajedničkog, a kasnije odvajanja. Veza se stvorila ustvari u toj cjelokupnoj ljubavi prema glazbi i druženju, eto tako je nastala i naša veza koja je trajala određeno vrijeme, sve ima svoj početak i kraj, tako i taj odnos, došlo je vrijeme za nešto drugo, mislim da prošlost treba ostaviti na tom mjestu", priznala je Helena.

"Nikad se nismo promovirali na taj način da bi isticali privatni život, pa bi time prikupljali pažnju javnosti i onda bi se na taj način neki pjesma, spot ili koncert promovirao u javnosti. Danas mi je izuzetno drago zbog toga zato što ja nisam taj tip osobe", dodala je pjevačica.

Helena je prije 7 godina izgubila brata i ta velika obiteljska tragedija jednim je dijelom bila razlog zbog kojeg se na neko vrijeme povukla sa scene.

"Jedna kraća pauza je uslijedila i bila mi je potrebna, ali što se tiče sad nekog odustajanja od glazbe, to nikad nije bilo upitno. Moram reći da je život sam po sebi takav da nosi i lijepe i tužne trenutke, u svakom slučaju ne znaš koliko snage imaš dok neke životne situacije ne proživiš i ne svladaš. Ja mogu reći svakome tko god se nalazi u teškoj situaciji da čovjek mora biti čvrst unutra u sebi i izdržati sve što život nosi", otkrila je Helena.

Krajem prošle godine ponovno je odlučila vratiti se na scenu.

Inače školovana operna pjevačica snimila je spot za pjesmu 'Sada znam da je ljubav slijepa' koja, kako sama kaže, neodoljivo podsjeća na prepoznatljiv stil nekadašnjih Bastardza.

"Na neki način me bilo strah vratiti se na scenu, uvijek je to lagana trema, iščekivanje što će reći publika, hoću li ja biti zadovoljna, moji suradnici, na kraju se trud isplatio. Mnogi prijatelji koji žive u stranim zemljama ili neki drugi glazbenici, ne znam kako bi se snašli u ovim našim uvjetima, mi se ovdje dosta trudimo da opstanemo", ispričala je pjevačica bivše grupe Bastardz.

A upravo zbog želje za opstankom, mnogi glazbenici često pristaju na ponekad nezamislive kompromise samo da bi se održali na vječito varljivom estradnom nebu.

"Mislim da ljudi vole provokaciju, svi mi volimo šuškave stvari, sjajne i blještave, nama oko bježi za ljepotom i senzacijom, to je normalno, to je u ljudskoj naravi", kazala je Bastić.

I tako nekadašnja velika funk zvijezda ne bježi čak ni od omraženih narodnjaka.

"Volim dobru zabavu, volim društvo koje voli i tamburašku glazbu i klape. Što se tiče sad nekih izlaza u te vode, ne znam, ja mogu otpjevati narodnjak, nema problema, ali ovo više volim, zato radim to što volim", priznala je Helena.

Osim ljubavi prema glazbi, pjevačica trenutno uživa i u onoj drugoj, tabloidima često zanimljivijoj, vrsti ljubavi.

"Ima uvijek netko u mom životu poseban i što se ljubavi tiče ona je uvijek vječna inspiracija, u ljubavi sam dosta hrabra i volim doživjeti i proživjeti sve što ljubav nosi", nagasila je Bastić.

Vječno optimistična i pozitivna, Helena zna da sve dolazi u svoje vrijeme. A 2014. mogla bi biti baš njezina godina.