Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
lijepa vremena

Poznate domaće face prisjetile su se 80-ih

Pucketave ploče i milijun drugih danas 'retro' stvari, aktere naše sljedeće priče bacaju u nostalgiju. Poznate domaće face prisjetile su se 80-ih godina prošlog stoljeća i zakona koji su tada vrijedili

J.G./ 13.4.2015. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osamdesete. Vrijeme ekonomske i političke krize. Unatoč tome, bilo je to doba nevjerojatnih modnih izričaja, šopinga u Trstu i još bolje glazbe!  Mnogima vrijeme tzv. lijepe prošlosti koje se i dan danas sjećaju sa suzom u oku. Jedna od njih je i majka košarkaškog Mozarta.

"Ovo je Draženova fotografija kad su osvojili pehar i ovako su ga dočekali na aerodromu...koja sreća na licu - da, pogledajte to. E tako smo svi živjeli. Cijela obitelj je tako živjela, od njegovog osmijeha. Sreća je bila. I ta sreća je toliko bila jaka da nije mogla dugo trajat", izjavila je Biserka Petrović.

 Manjkalo je kave, paste za zube i banana - no, nestašica osmijeha bila je nepoznata!

"Mi smo se beskrajno dobro zabavljali, utjerali smo put društvenim promjenama a da toga nismo bili ni svjesni ismijavajući se jednoumlju, jednopartijskom sustavu, komunizmu i socijalizmu koji je umirao", komentirala je radijska voditeljica Zrinka Vrabec Mojzeš.

"Nekako, unatoč krizi, živjelo se veselo, čini mi se da je bilo manje materijalizma nego danas", rekao je koautor izložbe Osamdesete Feđa Vukić.

Novi val okupirao je glazbu, film i kazalište. Punk i rock su procvjetali, nacionalizam kao pojam nije ni postojao - a mladež? Za razliku od danas - donosila je važne odluke. A neki su tih burnih godina tek došli na svijet!

"Ja mogu reći da sam jako sretan jer sam zbilja imao sretno djetinjstvo u osamdesetima", komentirao je glumac Mislav Čavajda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mislim da su današnja djeca zakinuta za tu neku sreću, bezbrižnost, nevinost i znatiželjnost koju smo mi kao klinci osamdesetih imali", priznala je glumica Kristina Krepela.

Umjesto mira, s devedesetima je došao rat! I nema te in-jekcije koja će cijepiti ljude protiv lijepih sjećanja. Za njih, uspomena na kontroverznu dekadu zvanu osamdesete - živjet će vječno!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'A' izgleda prekrasno

Zvijezda serije 'Slatke male lažljivice' oduševila Instagram izborom vjenčanice

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba