Ostalo

Nastavlja se istraga protiv poznatog francuskog glumca zbog silovanja

Depardieu je glumio brojnim francuskim filmovima, postavši slavan 1974. godine s filmom "Going Places", dok je postao međunarodno priznat 1990. godine s engleskom komedijom "Zelena karta". Za tu ulogu je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca

HINA
11.03.2022 13:45

Pariški sud rekao je u četvrtak da će nastaviti s istragom Gerarda Depardieua , jednoga od najpoznatijih francuskih glumaca kojeg je glumica Charlotte Arnould optužila za silovanje.

Tužitelji su 2019. godine odustali od istrage, navodeći nedovoljnedokaze kao razlog, da bi ponovno preuzeli slučaj kasnije te godine nakon novih pritužbi policiji.

U prosincu 2021. godine francuska glumica Charlotte Arnould otkrila je na društvenim mrežama da je ona žena koja se krije iza optužnice, rekavši da nije mogla podnijeti da nastavi šutjeti. Žalbeni sud u Parizu rekao je u četvrtak da je odbio Depardieuov zahtjev za odbacivanjem istrage. Glumac je prethodno, preko svoga odvjetnika, "čvrsto odbacivao" optužbe.

gerard depardieu

(FOTO: Profimedia)

Depardieu je glumio brojnim francuskim filmovima, postavši slavan 1974. godine s filmom "Going Places", dok je postao međunarodno priznat 1990. godine s engleskom komedijom "Zelena karta". Za tu ulogu je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca.

Uloga u francuskom filmu"Cyrano de Bergerac" iste godine donijela mu je nagradu za najbolju mušku ulogu na filmskom festivalu u Cannesu, i nominaciju u kategoriji najbolje glavne uloge na Oscarima 1990. godine.

2013. godine ruski predsjednik Vladimir Putin ponudioje Depardieuu rusko državljanstvo. Glumac je osobno od Putina primio novu putovnicu u rezidenciji ruskog čelnika na crnomorskoj obali.