Ostalo

Preminula glumačka zvijezda Max von Sydow: Glumio u 'Egzorcistu' i 'Ratovima zvijezda'

Glumio je u više od 150 filmova, a bio je jedno od najvećih imena filmske industrije

Tabloid.hr
09.03.2020 15:50

U 91. godini života, preminuo je glumac Max von Sydow koji je najveću slavu stekao ulogama u filmovima hvaljenog redatelja Ingmara Bergmana .

Ostvario se u više od 150 uloga , iako ga mnogi pamte upravo po ulozi viteza Antoniusa Blocka u filmu " Sedmi pečat " iz 1957.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Sydow je bio poznat i po ulogama u filmovima''Egzorcist'', ''Hannah i njezine sestre'', ''Specijalni izvještaj'', ''Otok Shutter", "Igra prijestolja", "Ratovi zvijezda: Sila se budi" i"Jako glasno i nevjerojatno blizu".

Dva puta je bio nominiran za Oscara , a tokom svoje je karijere radio s velikim redateljima kao Martin Scorsese, Steven Spielberg, Woody Allen i David Lynch.

Glumac potječe iz imućne švedske obitelji , a jednog je od najbitnijih suradnika,Ingmara Bergmana, ujedno i njegovogsunarodnjaka, upoznao 1955. Prvotno su surađivali u kazalištu, a onda su se pedesetih godina krenuli baviti i filmom.

Vijest je priopćila njegova obitelj , a oglasio se i njegov agent Jean Diamond . ''Bol zbog njegova odlaska je neopisiva, srca su nam slomljena, tuga je neizmjerna'', rekao je.