Ostalo

Prešle su 70, a i dalje obaraju s nogu! Poznata Zagrepčanka otkriva nam sve tajne mladolikog izgleda

Staračke pjege i bore nije lako skriti, ali sve ih može zasjeniti osmijeh koji na kraju krajeva - svaku ženu učini znatno mlađom i ljepšom

Marija Pajić
19.12.2021 09:00

Kult mladosti u današnjem vremenu nameće se kao imperativ. Ostati mlad i lijep na jedan način znači pobjedu nad vremenom, samim sobom ali i vlastitom smrtnošću, a osobe kojima to uspije često izazivaju zavist i divljenje drugih. Tko su dame koje u osamdesetima izgledaju senzacionalno?

Kažu da u određenoj dobi žene jednostavno prestanu mariti za izgled no ako se pita ove dame - to što su zakoračile u osmo desetljeće života, ne znači da ne mogu izgledati jednako senzacionalno kao i u tridesetima! I dok brojni celebrityji koketiraju s estetskim operacijama kojima često naprave više štete nego koristi, čini se da su neke dame pronašle izvor mladosti. Sve imaju više od 70 godina, a izgledaju bolje od upola mlađih kolegica. Pa krenimo redom!

Legendarna Jane Fonda - osim kao glumica, poznata je i kao fitness guru, pa nije ni čudno da s 84 godine izgleda fantastično. Uz očekivanu dobru genetiku, ova holivudska ljepotica kondiciju godinama održava redovitim odlascima na jogu i balet.

"Tek nakon što sam ostala sama u 62. godini,počela sam se osjećati potpuno, da sam baš gdje trebam biti!", izjavila je Jane Fonda.

Pročitajte još
Legendarna Jane Fonda otkrila šokantnu tajnu iz prošlosti

Najzgodnija 84-godišnjakinja na svijetu svaki dan odlazi u duge šetnje i odbija otići u mirovinu. Svojedobno je izjavila da nikad nije otišla na spavanje, a da taj dan nije pojela nešto narančasto kao mrkvu, batat, marelicu ili crveno ciklu te šumsko voće. I dok ljudi odlaze u mirovinu u šezdesetima, Jane i dalje aktivno glumi u osamdesetima!

A u mirovinu se ove godine upustila najpoznatija rock baka na svijetu, koja iako više ne nastupa - i dalje izgleda jednako senzacionalno! Kako i sama kaže - osamdesete su nove pedesete. Njezinmoćni vokal, duge noge i energija djevojčice svakako tome doprinose! Kao da se zaustavilau vremenu.

Taj kompliment često čuje i Goldie Hawn , glumica koja u 75 godini izgleda nevjerojatno dobro. Tome svakako ide u prilog što svaki dan pleše i jede laganu hranu, jedini porok su joj krumpirići s tartufima.

A i Lijepa naša ima svoju predstavnicu vječno mladih! U osamdesetima - Zagrepčanka Seka Zebić pronašla je način kako zaustaviti starenje i pritom izgledati fantastično. U 74. godini života može se pohvaliti ne samo mladolikim izgledom nego i nepresušnom energijom! Koža joj blista - a bora gotovo i da nema! Tajna je gimnastika lica!

Pročitajte još
Tina Turner prodala svoja glazbena prava: 'Zaštita moje glazbene baštine je nešto osobno'

"Shvatila sam da nije dovoljno samo vježbati stijelom. Mi imamo 57 mišića na licu, zajedno s vratom koji su povezani. Na taj način moramo uskladiti i zaštiti lice jer uvijek moramo u licu izgledati bolje nego što su nam godine", rekla je Seka Zebić.

Zdrav način života i prilagođena prehrana ključ su da gospođa Seka ne mora ni pomišljati o estetskoj kirurgiji, štoviše zaobilazi je u širokom luku! Pogotovo u doba epidemije botoksa i filera.

"Opterećuje me psihički kako će mi to izgledati sutra ili preksutra, kada ću trebati ponovno ići... Automatski tu atrofira mišić jer on nema dobru difuziju između stanica i onda količinski trebate više i više. Kad se gledate u ogledalo ne prepoznajete se, a mijenjate se, a ne prirodno. Onda stevi stranac u vašem ogledalu", rekla je Seka Zebić.

Staračke pjege i bore nije lako skriti, ali sve ih može zasjeniti osmijeh koji na kraju krajeva - svaku ženu učini znatno mlađom i ljepšom!