Ostalo

Prijatelji kolege i predsjednik države tuguju za Belmondom: 'Francuska je izgubila nacionalno blago'

"Belmondo će zauvijek biti veličanstven", napisao je predsjednik Macron, aludirajući na istoimeni film iz 1973. godine

Tabloid.hr
07.09.2021 09:45

Jean-Paul Belmondo bio je vodeća figura francuskog filma. Francuski predsjednik Emmanuel Macron je rekao kako je Francuska izgubila nacionalno blago, a filmska legenda Alain Delon "potpuno je shrvana".

Belmondo je biozvijezda francuskog Novog vala, koji se proslavioulogom u filmu Jean-Luca Godarda iz 1959. godine - "Do posljednjeg daha". Umro je uponedjeljak, 6. rujna, u 88. godini života.

"Potpuno sam shrvan, uništen", rekao je vidno potreseni Alain Delon za CNews.

"Pokušat ću izdržati nekoliko sati da ne napravim isto. Uopće ne bi bilo loše da odemo zajedno. On je dio moga života, zajedno smo debitirali prije 60 godina", rekao je Delon.

Iako su mnogi krivo shvaćali odnos Belmonda i Delona i smatrali su ih suparnicima, stvarnost je bila kudikamo durgačija -riječje o velikim prijateljima. U razmaku od samo šest dana debitirali su na filmskom platnu i toBelmondo u filmu "Do posljednjeg daha", a Delon u "U zenitu sunca". Ipak, ova dva velikana francuskog filma zajedno su glumili u nekoliko filmova, poput "Borsalina".

"Belmondo će zauvijek biti veličanstven", napisao je predsjednik Macron, aludirajući na istoimeni film iz 1973. godine. "Francuska je izgubila nacionalno blago", dodao je.

"Čini mi se da je cijela Francuska tužna", rekao je Michel Godest , Belmondov prijatelj i odvjetnik, koji je nakon te izjave pred televizijskim kamerama briznuo u plač.

"Bio je vrlo slab u posljednje vrijeme. Ugasio se mirno", dodao je Godest.

Jean-Paul Belmondo, jedna od najvećih zvijezda francuske kinematografije koja se upola stoljeća pojavila u više od 80 filmova, umro je u svome domu u Parizu.

Legendarni francuski glumac je iza sebe ostavio troje djece, sina Paula te kćeri Florence i Stellu .

Upravo je u zagrljaju s 18-godišnjom Stellom pozirao na posljednjoj fotografiji koju je objavio na svom Instagramu prije godinu dana.

Belmondo i kćer

(FOTO: Instagram)

Fotografija glumačkog velikana i njegove kćerije prikupila gotovo 20.000lajkova.

Pročitajte još
Umro legendarni glumac Jean-Paul Belmondo: 'Ugasio se mirno'

Podsjećamo kako se 1952. Belmondo oženio s Elodie Constantin , s kojom je dobio troje djece, Patriciju , Florence i Paula . Razdvojili su se 1965., no razvodje okončan tri godine kasnije.

Od 1965. do 1972. godine bio je u vezi s glumicom Ursulom Andress .

S glumicom Laurom Antonelli bio je od 1972. do 1980. godine.

Od 1980. do 1987. bio je u zagrljaju s glumicom i pjevačicom Carlos Sotto Mayor .

2002. godine oženio je plesačicu Natty Tardivel s kojom ježivio gotovo cijelo desetljeće. Godinu dana nakon upoznavanja, tada 70-godišnji Belmondo, s Natty je dobio kćer Stellu Evu Angelinu . Razveli su se 2008. godine.

S modelom Barbarom Gandolfi bio je u vezi od 2008. do 2012. godine.

Nažalost, Belmondova prva kći Patricia preminula je 1994. godine u požaru koji je zahvatio kuću.