Ostalo

Prikazan novi portret kraljevske obitelji: Meghan i Harry potpuno ispali iz priče?

Na fotografiji dva para izgledaju opušteno, smiješe se, a kralj drži ruku u džepu

RTL.hr
02.10.2022 11:00

Na službenim profilima britanske kraljevske obitelji, kako je i običaj, osvanuo je novi službeni portret kralja Charlesa i kraljice Camille s princem i princezom od Walesa, Williamom i Kate . Portret je nastao u Buckinghamskoj palači dan prije sprovoda kraljice Elizabete .

"Njihova Veličanstva kralj i kraljica s kraljevskim Visočanstvima princem i princezom od Walesa. Snimljeno u Buckinghamskoj palači 18. rujna, snimio Chris Jackson", stoji u opisu fotografije koja je u manje od 24 sata od objave prikupila preko 700 tisuća lajkova na Instagramu.

Na fotografiji dva para izgledaju opušteno, smiješe se, a kralj drži ruku u džepu. Nekoliko trenutaka nakon što je nastala ova fotografija, održali su prijem za svjetske čelnike koji su u London došli na sprovod. Iza njih se nalazi portret Georgea III., koji je kupio Buckinghamsku palaču s namjerom da mu to postane utočište.

Iako je nekima zasmetalo što je fotografija nastala u vrijeme tugovanja za pokojnom kraljicom, drugi u njoj vide optimizam za iduće razdoblje monarhije.

Britanski mediji ubrzo su objasnili simboliku ove fotografije.

"Ovdje vidimo vladavinu koju je zamislio kralj Charles III. - onu u kojoj se povijest i dinastija moraju, naravno, sačuvati.Ali s novim stilom neformalne gracioznosti koja se temelji na stvarnim obiteljskim vrijednostima.To je 'mješovita' obitelj, u korak s vremenom", dodaju.

Naglašavaju i da ova fotografija prikazuje "Charlesovu smanjenu monarhiju na djelu". Naime, novi kralj se već godinama zalaže za to da samo manji broj članova najuže kraljevske obitelji bude financiran iz javnog proračuna.

Harry i Meghan

Međutim, najviše pozornosti privukla je činjenica što na fotografiji nema drugog Charlesovog sina, Harryja , i njegove supruge Meghan . Naime, u komentarima je čest pojam "The Fab Four", odnosno "fantastična četvorka". Taj nadimak su Britanci na početku koristili za Harryja, Meghan, Williama i Kate, dok nije došlo do raskola među braćom. Sada tim nadimkom zovu Charlesa i Camillu te Williama i Kate.

Harry i Meghan nisu bili čak ni pozvani na prijem za svjetske čelnike.

"Danas se formira novi Fab Four.Ovog puta imamo Charlesa i njegovu najveću podršku, Camillu.Podržavat će ih Kate i William.Poruka je jasna: show će se nastaviti", zaključuje Daily Mail.