Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'Čajanka' u Washingtonu

Princ Charles i Camilla u gostima kod Obame

Princ Charles i njegova supruga Camilla doputovali su u utorak navečer u SAD u četverodnevni službeni posjet u okviru kojeg će se susresti s predsjednikom Barackom Obamom te razgovarati o klimatskim promjenama

Image
Foto: AP Images
J.G./Hina/ 18.3.2015. u 9:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Princ Charles i njegova supruga Camilla doputovali su u utorak navečer u SAD u četverodnevni službeni posjet u okviru kojeg će se susresti s predsjednikom Barackom Obamom te razgovarati o klimatskim promjenama.

Nasljednik britanske krune, 66-godišnji Charles i njegova supruga, vojvotkinja od Cornwalla (67) doputovali su u zračnu bazu Andrews, blizu Washingtona. Par je odmah otišao u britansko veleposlanstvo na prijem.

Program prinčevskog para obuhvaća niz susreta namijenjenih "promicanju partnerstva Velike Britanije i SAD-a vezano uz klimatske primjene, prilike koje treba dati mladima te odgovornost u poslovnom svijetu", piše u priopćenju veleposlanstva.

Princ i supruga trebali bi posjetiti u srijedu u Washingtonu spomenik Lincolnu te Martinu Lutheru Kingu a potom Mount Vernon, rezidenciju prvog američkog predsjednika Georgea Washingtona, blizu istoimenog glavnog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Posjetit će i nacionalni arhiv gdje će princ Charles obilježiti 800. obljetnicu "Magne Carte", teksta kojim je osnovana moderna demokracija i ustavno pravo.

U četvrtak bi Obama trebao ugostiti princa Charlesa u Bijeloj kući.

Upravo se čita

Image
Brak na prvu

Saša Đorić iskreno progovorila o bivšem suprugu: 'Kada si s nekim dugi niz godina...'

Radi se o 20. službenom posjetu SAD-u princa Charlesa koji je ondje boravio prethodno u svibnju 2011.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
POVIJESNA JEZGRA GRADA

U Dubrovniku se snima treća sezona serije 'Vikings: Valhalla': U toj sezoni glumi i naš slavni glumac

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba