Ostalo

Princ Harry želi zaštititi obitelj: Iz njegovog tima tvrde da je 'naslijedio sigurnosni rizik pri...

"U nedostatku takve zaštite, princ Harry i njegova obitelj ne mogu se vratiti u njegov dom u Velikoj Britaniji", stoji, između ostalog, u priopćenju prinčevog pravnog tima

L.K.
21.02.2022 17:30

Vojvoda od Sussexa, poznat i kao princ Harry ima problema s britanskim Ministarstvom unutarnjih poslova protiv kojeg je podigao tužbu na Visokom sudu. Naime, princu Harryju nisu dopustili plaćanje policijske zaštite njegovoj obitelji koja trenutno živi u SAD-u. Tom prilikom je održano prvo ročište, a ako se nastavi ovim tempom, uskoro bismo mogli saznati ishod ovog slučaja.

Cijela situacija sa sigurnošću njegove obitelji u Velikoj Britaniji je puno složenija nego što se čini na prvu. Već prva prepreka na koju nailaze je nemogućnost Harryjevog tima koji nema nadležnost kao ni pristup britanskoj obavještajnoj službi kako bi utvrdili cijeli sigurnosni proces.

Ipak, spomenuti prijedlog je odbijen zbog čega se odlučio obratiti londonskom Visokom sudu.

princ harry

(FOTO: Profimedia)

"Uz nedostatak policijske zaštite dolazak princa s obitelji u London je preveliki osobni rizik. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa osobno financiraju privatni sigurnosni tim za svoju obitelj, ali to osiguranje ne može replicirati potrebnu policijsku zaštitu dok su u Ujedinjenom Kraljevstvu. U nedostatku takve zaštite, princ Harry i njegova obitelj ne mogu se vratiti u njegov dom u Velikoj Britaniji. Princ Harry naslijedio je sigurnosni rizik pri rođenju, doživotno. On je i dalje šesti u redu za prijestolje, odslužio je dvije borbene dužnosti u Afganistanu, a posljednjih godina njegova je obitelj bila izložena dobro dokumentiranim prijetnjama", tvrde iz Harryjevog pravnog tima.

Pročitajte još
Gdje je Meghan? Princ Harry na Super Bowl stigao u ženskom društvu

Podsjećamo kako su 37-godišnji Harry i njegova 40-godišnja supruga Meghan Markle početkom 2020. godine odstupili s mjesta članova kraljevskih obitelji zbog čega im je oduzeto pravo napolicijsku zaštitu koja se financira iz "džepova"poreznih obveznika.

Pročitajte još
Neke se stvari ne mogu glumiti: Meghan se promijenila kroz godine, no zaljubljeni pogled prema Harryju ostao je isti