Ostalo

Princ Philip uspješno podvrgnut zahvatu na srcu: U bolnici ga posjetio samo jedan član obitelji

Britanski princ Philip, 99-godišnji suprug kraljice Elizabete, podvrgnut je u srijedu zahvatu zbog postojećeg stanja srca koji je uspješno prošao, priopćila je Buckinghamska palača u četvrtak.

Hina - Tabloid.hr
04.03.2021 13:11

Philip je primljen u bolnicu 16. veljače nakon što se osjećao loše. Tada je priopćeno da se liječi od nespecificirane infekcije koja nije povezanan s covidom-19.

Princ Philip

(FOTO: www.profimedia.hr)

U ponedjeljak je premješten u drugu bolnicu u središtu Londona, a palača jerekla da će mu napraviti pretrage srca i nastaviti liječiti infekciju.

"Vojvoda od Edinburgha jučer je uspješno podvrgnut zahvatu zbog već postojećeg stanja srca u bolnici Sv. Bartolomeja", priopćila je palača i dodala da će princ "ostati u bolnici na liječenju, odmaranju i oporavku nekoliko dana".

Otkako je primljen u bolnicu 16. veljače, vojvodu je javno posjetio samo njegov sin, princ Charles . Kraljica je ostala u dvrocu Windsor zapadno od Londona gdje je par boravio tijekom pandemije koronavirusa, a prošli je tjedan nastavila sa svojim službenim dužnostima putem videa.

Ona i njezin suprug primili su prvo dozu cjepiva protiv covida-19.

Princ Philip

(FOTO: www.profimedia.hr)

Philip, koji će navršiti 100 godina u lipnju, nekoliko puta je završio na bolničkom liječenju u zadnjih deset godina zbog ponavljanih infekcija mjehura .

Godine 2011. ugrađen mu je stent zbog začepljenja koronarne arterije.