Ostalo

Princeza Diana i Dodi Al-Fayed nakon 13 godina odlaze iz slavne robne kuće

Skulptura izrađena u bronzi pod nazivom 'Nevine žrtve' bit će vraćena Mohamedu Al-Fayedu, koji ju je naručio nakon tragične smrti para u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine

Tabloid.hr - Hina
15.01.2018 14:17

Luksuzna londonska robna kuća Harrods u subotu je najavila uklanjanje skulpturekoja predstavlja princezu Dianu i njezinapartnera Dodija Al-Fayeda , a postavio ju je bivši vlasnik Harrodsa i Dodijev otac, Mohamed Al-Fayed .

Skulptura izrađena u bronzi pod nazivom "Nevine žrtve" bit će vraćena Mohamedu Al-Fayedu, koji ju je naručio nakon tragične smrti para u automobilskoj nesreći u Parizu 31. kolovoza 1997.

Ispred londonske robne kuće statuaje postavljena 2005., a na tom je mjestu ostala i nakon prodaje Harrodsa tvrtki Qatar Holding.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

No direktor robne kuće Michael Ward ocijenio je kako je vrijeme da se statua ukloni, podsjetivši da su Dianini sinovi William i Harry , u znak sjećanja na majku, naručili izradu njezine skulpture koju će izraditi kipar Ian Rank-Broadely , a 2019. će biti izložena u vrtu Kensingonske palače u kojoj je princeza živjela.

"Vrlo smo ponosni što smo odigrali svoju ulogu u slavljenju života princeze Diane i Dodija Al-Fayeda", kazao je Ward. "Najavljujući izradu i postavljanje nove službene statue princeze Dianeu Kensingtonskoj palači, smatramo kako je trenutak da ovu skulpturu vratimo gospodinu Al-Fayedu te da pozovemo javnost da princezi oda počast u vrtu palače", kazao je.

Ward nije objavio točan datum uklanjanja skulpture.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Glasnogovornik Mohameda Al-Fayeda za The Times je rekao da je zahvalan što je statua postavljena ispred robne kuće ondje ostala tako dugo. "Milijunima ljudi omogućila je da odaju počast dvjema iznimnim osobama i da ih se sjete. Došao je trenutak da se statua vrati kući", kazao je Al-Fayed.