Play ponuda
Play ponuda
uklanjanje statue

Princeza Diana i Dodi Al-Fayed nakon 13 godina odlaze iz slavne robne kuće

Skulptura izrađena u bronzi pod nazivom 'Nevine žrtve' bit će vraćena Mohamedu Al-Fayedu, koji ju je naručio nakon tragične smrti para u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine

Image
Foto: © Splash/Guliver images
Tabloid.hr/Hina/ 15.1.2018. u 14:17
Play ponuda

Luksuzna londonska robna kuća Harrods u subotu je najavila uklanjanje skulpture koja predstavlja princezu Dianu i njezina partnera Dodija Al-Fayeda, a postavio ju je bivši vlasnik Harrodsa i Dodijev otac, Mohamed Al-Fayed

Skulptura izrađena u bronzi pod nazivom "Nevine žrtve" bit će vraćena Mohamedu Al-Fayedu, koji ju je naručio nakon tragične smrti para u automobilskoj nesreći u Parizu 31. kolovoza 1997. 

Ispred londonske robne kuće statua je postavljena 2005., a na tom je mjestu ostala i nakon prodaje Harrodsa tvrtki Qatar Holding.

No direktor robne kuće Michael Ward ocijenio je kako je vrijeme da se statua ukloni, podsjetivši da su Dianini sinovi William i Harry, u znak sjećanja na majku, naručili izradu njezine skulpture koju će izraditi kipar Ian Rank-Broadely, a 2019. će biti izložena u vrtu Kensingonske palače u kojoj je princeza živjela. 

"Vrlo smo ponosni što smo odigrali svoju ulogu u slavljenju života princeze Diane i Dodija Al-Fayeda", kazao je Ward. "Najavljujući izradu i postavljanje nove službene statue princeze Diane u Kensingtonskoj palači, smatramo kako je trenutak da ovu skulpturu vratimo gospodinu Al-Fayedu te da pozovemo javnost da princezi oda počast u vrtu palače", kazao je. 

Ward nije objavio točan datum uklanjanja skulpture. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Glasnogovornik Mohameda Al-Fayeda za The Times je rekao da je zahvalan što je statua postavljena ispred robne kuće ondje ostala tako dugo. "Milijunima ljudi omogućila je da odaju počast dvjema iznimnim osobama i da ih se sjete. Došao je trenutak da se statua vrati kući", kazao je Al-Fayed. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kakav otac, takva kći

Što će tata reći? Kći Zdravka Čolića pozirala u nikada oskudnijem izdanju

Play ponuda

Više s weba