Ostalo

Princeza od Manaca prijavila se u bolnicu pod lažnim imenom, palača napokon otkrila što se dogodilo

Princeza Charlene od Monaka, koja je hitno hospitalizirana u Južnoafričkoj Republici nakon što je pala u nesvijest, u stabilnom je stanju, objavila je njezina zaklada i monegaška palača.

RTL.HR - Hina
04.09.2021 17:15

Supruga (43) princa Alberta od Monaka, primljena je u srijedu kasno navečer pod pseudonimom u bolnicu u Durbanu, nakon što se onesvijestila u smještaju u kojem boravi već nekoliko mjeseci u JAR-u.

Ona je "hitno prevezena u bolnicu vozilom hitne pomoći u noći sa srijede na četvrtak nakon što se onesvijestila zbog komplikacija vezanih uz tešku infekciju uha, nosa i grla koju je dobila u svibnju", pojašnjava njezina zaklada u priopćenju.

"Princezin liječnički tim obavlja pretrage ali ona je stabilno", dodala je organizacija sa sjedištemu Južnoafričkoj Republici. Kabinet monegaškogprinca također je objavio da je njezino trenutno stanje "umirujuće".

Princeza Charlene imala je prošli mjesec operaciju, čiji detalji nisu objavljeni. Princ Albert i njihova djeca bili su uz nju tijekom oporavka.

"Liječnici i dalje pokušavaju utvrditi što se točno dogodilo", rekla je za agenciju France presse Chantell Wittstock, direktorica zaklade, precizirajući da je do slabosti došlo u razdoblju princezina oporavka od operacije.

Bivša plivačica, Charlene Lynette Wittstock, rođena 1978., vjenčala se za princa Alberta od Monaka 2011.

Njihov sin Jacques nasljednikje trona dinastije Grimaldi.

Međunarodni tisak nedavno je pisao o njihovom mogućem razvodu ili razlazu, budući da princeze već dugo nema u Monaku. Ranije se pisalo i da je pokušala pobjeći uoči svadbe, ali to je palača demantirala.

Deseta godišnjica braka nije u srpnju proslavljena u kneževini zbog njezine odsutnosti.

Charlene odMonaka već je mjesecima u Južnoafričkoj Republici, službeno kako bi se oporavila od bolesti, ali mediji pišu da tamo traži kuću.

Zadnji put u javnosti ses princem Albertom pojavila u siječnju.

U kolovozu je na Instagramstavila fotografiju sa suprugom i djecom, blizancima GabriellomiJacquesom.

Charlene je rođena u tadašnjoj Rodeziji, današnjem Zimbabveu, a kada je imala deset godina, s roditeljima se preselila u predgrađe Johannesburga u JAR-u čije je uzela državljanstvo.

Plivanje joj je ubrzo postao način života. Sudjelovala je među ostalim na Olimpijskim igrama u Sydneyju2000., a na Svjetskom prvenstvu 2002. osvojila je tri zlatne medalje. Zbog ozljede se 2007. povukla.