Play ponuda
Play ponuda
ŠEIK JOJ RADIO PROBLEME

Princezi Haji pokojna kraljica bila je ogroman oslonac: Pružila joj je sve kada nije imala ništa

Bila je jedna od tri žene 73-godišnjeg šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma koja je doslovno pobjegla od njega

Image
Foto: Profimedia
RTL.hr/ 21.9.2022. u 8:00
Play ponuda

U javnosti rijetko viđena princeza Haya bint Hussein odala je počast kraljici Elizabeti II., a u London je stigla u pratnji svog brata jordanskog princa Hassana bin Talala. Jordanski princ i princeza prisustvovali su na službi u kapeli svetog Jurja u dvorcu Windsor, ali ne i na državnom ispraćaju kao centralnom događaju ispraćaja.

Ondje se pojavio i nekadašnji Hajin suprug, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum s kojim je i dalje u nepopravljivim odnosima. Navedeni šeik si je previše dopustio za trajanja ovog tužnog događaja jer je došao nepozvan kod kralja Charlesa III. tražeći sastanak.

Image
Foto: AP
Image
AP

Pojedinci su se brinuli kako bi 73-godišnji šeik Muhammed mogao prouzročiti neugodan susret u Londonu u slučaju da su došli kontakt on i princ Hassan. Prema pisanju Daily Maila, Haja bila je Elizabetina prijateljica te su navodno imale identičan hobi - jahanje konja. Šuška se da je 48-godišnja Haja tražila azil od pokojne Elizabete II. pa se s pravom pita hoće li joj kralj Charles III. pružati zaštitu kao nekoć njegova majka.

Inače, ovog tjedna se princeza Haja prisjetila kako ju je kraljica tješila nakon što je njezina majka Alia Toukan poginula u helikopterskoj nesreći 1977., baš kao i nakon smrti njezina oca, kralja Husseina 1999. godine.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

"Sjećam se da je nakon smrti mog pokojnog oca i moje pokojne majke Njeno Veličanstvo bilo dovoljno ljubazno da ima posebne riječi za mog mlađeg brata i mene i pobrinulo se da budemo dobro", izjavila je princeza Haja za Reuters prije nekoliko dana.

Podsjećamo kako je londonski Visoki sud lani dodijelio princezi Haji puno skrbništvo nad dvoje djece koje je dobila u braku sa šeikom Muhammedom nakon mučnog i dugog brakorazvodnog procesa. Uz pobjedu na sudu, sa sobom je odnijela i 554 milijuna funti u obliku dio alimentacije namijenjenih skrbi za djecu. Haja je treća šeikova supruga koja je pobjegla glavom bez obzira od njega. Princeza Haja je tada otišla u Velikoj Britaniji odakle je zatražila politički azil i rastavu braka. Navodno je šeika pogodio njezin bijeg.

Image
zbogom legendo!

NAJUPEČATLJIVIJE FOTOGRAFIJE SA ISPRAĆAJA KRALJICE ELIZABETE II.: Njena tužna unučad i praunučad slamaju srce

Fotogalerija
Image
zbogom legendo!

NAJUPEČATLJIVIJE FOTOGRAFIJE SA ISPRAĆAJA KRALJICE ELIZABETE II.: Njena tužna unučad i praunučad slamaju srce

Fotogalerija

Gledajte dokumentarni film koji slavi 70 godina vladavine kraljice Elizabete II. BESPLATNO na PLAYU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Gledajte dokuseriju 'Otkrivanje kraljevskih tajni' ekskluzivno na PLAY Premiumu.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
KOSOR SLOMILA ĆIRINO SRCE

'Ja sam Jadranku baš volio, ali me zaje****!'

Play ponuda

Više s weba