Ostalo

Prošle su 22 godine od tragične smrti omiljene i neprežaljene princeze Diane. Donosimo činjenice o njoj...

Prošle su 22 godine otkako je svijet šokirala vijesti o smrti omiljene Lady Di. Bilo je to jutro 31. kolovoza 1997. kada se saznalo da je princeza poginula u prometnoj nesreći u jednom pariškom tunelu. U Mercedesu se tada vozila s vozačem Henryjem Paulom, tjelohraniteljem Trevorom Rees-Jonesom te ljubavnikom Dodijem Fayedom, a u tom su trenutku bježali od paparazza zbog čega je javnost odmah optužila "strvinare" za njezinu smrt. Izgubila je život samo godinu dana nakon rastave od princa Charlesa s kojim je bila u nesretnom braku. Iako se inicijalno nije znalo hoće li Diana imati državni sprovod jer je izgubila svoju kraljevsku titulu rastavši se od princa Charlesa, zbog pritiska javnosti ipak je dobila javni sprovod održan u Westiminster Abbeyu. Na sprovodu se okupilo oko 3 milijuna ljudi, a više od 2 i pol milijarde ljudi pratilo je sprovod putem televizijskog prijenosa u preko 200 zemalja diljem svijeta. William je u trenutku majčine smrti imao 15, a Harry 12 godina. U nastavku pročitajte zanimljive činjenice o omiljenoj princezi. Kliknite 'SLJEDEĆA'

Tabloid.hr
31.08.2019 15:21

Željela je biti balerina

Princeza Diana je pohađala satove baleta te je željela postati profesionalna balerina. No, nije imala sreće. Previše je narasla i postala previsoka .

Princeza Diana

(FOTO: www.profimedia.hr)


Škola joj nije bila jača strana

Diana se školovala kod kuće , a s devet je godina krenula u školu. No, nije baš bila uspješna u polaganju ispita te je odustala sa šesnaest godina. Nakon toga je upisala školu u Švicarskoj, no tamo je ostala samo jedan semestar jer je u to vrijemeupoznala princa Charlesa .

Princeza Diana

(FOTO: www.profimedia.hr)


Imala je najdulju vjenčanicu u povijesti

Vjenčanica Lady Di bila je najdulja u povijesti kraljevskih vjenčanja. Dizajnirao ju je bračni par David i Elizabeth Emanuel, a na sebi je imala više od 10 000 bisera . Šlep koji se vukao za njom bio je dug 7,62 metra te je bio jedan od najduljih ikada proizvedenih.

Princeza Diana

(FOTO: www.profimedia.hr)


Prva je koja je odbila roditi kod kuće

Dobro je poznato da kraljevska tradicija nalaže kako žene rađaju kod kuće, no Diana je porod željela obaviti u bolnici . Tako je princ William postao prvi kraljevski član koji se nije rodio kod kuće, a nakon njega i princ Harry.

Diana i sinovi

(FOTO: www.profimedia.hr)


Uvijek je pisala zahvalnice

Diana je uvijek slala zahvalnice svima onima koji su joj nešto poklonili. Danas vrijednost njezinih pisama na aukcijama dosiže iznose od dvije do dvadeset tisuća dolara .

Princeza Diana

(FOTO: www.profimedia.hr)


Pozvala je Cindy Crawford u Kensingtonsku palaču

Diana je imala mnogo poznatih prijatelja, a jedna od njih je bila jedna od najuspješnijih manekenki ikad, Cindy Crawford . Princeza ju je pozvala u palaču prvenstveno zbog mladih Williama i Harryja jer su je smatrali veoma atraktivnom.


Charles je prvo hodao s njezinom sestrom

Princeza Diana

Diana je imala 16 godina kada je upoznala princa Charlesa, no on se tada viđao s njeziom sestrom Sarah . Ipak, čini se kako je sudbina uplela prste jer je buduća princeza postala Diana, iako je danas poznato kako je njihov brak bio veoma nesretan .

(FOTO: www.profimedia.hr)