Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
bliži se tužna obljetnica

Prošlo je 25 godina od njezine smrti: Ovo su posljednje riječi princeze Diane

Nakon dugo vremena, otkrilo se što je princeza posljednje izustila u posljednjim trenucima na ovom svijetu

Image
Foto: www.profimedia.hr
L. K./ 29.8.2022. u 20:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Princeza Diana umrla je 31. kolovoza 1997. nakon što je zadobila ozljede opasne po život u prometnoj nesreći. Prema tadašnjim izvješćima, Diana je izgovorila svoje posljednje riječi odmah nakon što je izvučena iz uništenog automobila. Sve se dogodilo nakon što su je paparazzi progonili Dianu i zajedno s njezinim tadašnjim dečkom, Dodijem Fayedom dok su se vozili Parizom. Dianin vozač, Henri Paul, navodno je prebrzo vozio i izgubio kontrolu nad automobilom, zbog čega se vozilom zabio u stup usred tunela Pont de l'Alma. I Paul i Fayed poginuli su odmah na mjestu nesreće, dok je Diana živjela još nekoliko sati nakon nesretnog događaja.

Vatrogasac koji je tada bio na čelu tima za hitne intervencije navodno je bio posljednja osoba koja je razgovarala s Dianom prije nego što je hitno prebačena u bolnicu Pitie-Salpetriere, gdje je sljedećeg jutra tragično preminula od zadobivenih ozljeda. Imala je samo 37 godina i iza sebe dva maloljetna sina.

Image
Foto: RTL Danas
Image
RTL Danas

Vatrogasac Xavier Gourmelon otkrio je u intervjuu koji je dao za The Independent posljednje princezine riječi koje je izgovorila netom prije smrti. Prema riječima vatrogasca, princeza od Walesa upitala je: "Moj Bože, što se dogodilo?" Otkrio je kako je uspješno nagovorio princezu Dianu da ponovno diše nakon što joj je pritisnuo prsa. "Bilo je to olakšanje, naravno, jer kao osoba koja prva reagira, želite spasiti život, a to je ono što sam mislio da sam učinio." Međutim, kada je Gourmelon saznao da je preminula od ozljeda već sutradan, to je za njega bilo "vrlo uznemirujuće".

"Sada znam da je došlo do ozbiljnih unutarnjih ozljeda, ali cijela je epizoda još uvijek u mojim mislima. Sjećanje na tu noć ostat će zauvijek u meni", priznao je vatrogasac Gourmelon.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

U knjizi Tine Brown, 'The Diana Chronicles', dr. Frederic Maillieza, koji se s ostalima nalazio u vozilu hitne pomoći koja su prošla kroz tunel u vrijeme nesreće, tvrdi da se Diana probudila u bolovima. "Stalno je govorila koliko je boli", rekao je Mailliez Tini Brown koja je također izvijestila o Dianinim posljednjim trenucima budnosti nakon nesreće.

"Okrenula je glavu i vidjela beživotnog Dodija ispred sebe, a zatim ponovno okrenula glavu prema naprijed gdje se tjelohranitelj previjao i gdje je Henri Paul ležao mrtav. Postala je uznemirena, zatim je spustila glavu i zatvorila oči", prisjetio se liječnik.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

Princ Harry i princ William kratko su razgovarali sa svojom majkom samo nekoliko sati prije njezine fatalne nesreće 1997. godine. Prema informacijama iz dokumentarnog filma 'Diana, Our Mother: Her Life and Legacy', braća su bila u škotskom dvorcu Balmoral kada ih je majka posljednji put kontaktirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ne mogu se nužno sjetiti što sam rekao, ali sve čega se sjećam je žaljenje do kraja života koliko je telefonski razgovor bio kratak", tvrdi princ Harry u dokumentarcu. "Da sam znao da je to zadnji put da ću razgovarati sa svojom majkom, rekao bih joj sve".

"Kad sada pogledam unatrag, nevjerojatno je teško. S tim se moram nositi do kraja života: ne znajući da je to posljednji put da sam razgovarao s mamom, kako bi se taj razgovor drugačije odvijao da sam i najmanje slutio da je njezin život bit će odveden te noći", dodao je.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

S druge strane, princ William se prisjetio da su on i njegov brat "trčali okolo, gledali svoja posla, igrali se s rođacima i jako se dobro zabavljali" kada su primili majčin poziv, ističući da su bili u žurbi što su jednostavno izrazili riječima: "Zbogom, vidimo se kasnije, mogu li otići?" Vojvoda od Cambridgea je dodao: "Da sam znao što će se dogoditi, ne bih se ponio tako indiferentno oko toga. Taj telefonski poziv ostao mi je u dubokom sjećanju".

Više o princezi Diani, piše u biografiju Andrewa Mortona, 'Diana: Her True Story — In Her Words' koja je prvi put objavljena 1992. godine. Riječ je o jedinoj autoriziranoj biografiji o princezi Diani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
TELEVISA PRESENTA

Svađa koje se ne bi posramile ni meksičke sapunice! Marina podbola Suzanu: 'To ti nije prava kosa, daj da pipnem!'

Knjiga, na kojoj je Diana surađivala, uključuje nefiltrirane citate princeze od Walesa o njezinom nesretnom braku s princem Charlesom, njezinom odnosu s kraljicom Elizabetom II., njezinom životu u kući Windsor te njezinim nadama, snovima i strahovima za nju djece, princa Williama i princa Harryja, prije njezine smrti 1997. Biografija, koja je opisana kao "najbliža što ćemo ikad doći" autobiografiji princeze Diane, ponovno je objavljena s novim materijalom 2017. kako bi se obilježila 20. obljetnica smrt princeze naroda.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
prošli su kroz pakao

Čak ni najveće holivudske zvijezde nisu imune na zlostavljanje: Ove su zvijezde bile žrtve obiteljskog nasilja

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba