Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Prava ljepotica

Prva misica koja se natječe bez šminke poslala snažnu poruku: ‘Ljepota je u jednostavnosti’

Melisa je objasnila da se odlučila pojaviti bez trunke šminke na licu kako bi promovirala unutarnju ljepotu i izazvala ideale ljepote koji se održavaju na društvenim mrežama

Image
Foto: Instagram
RTL.hr/ 27.8.2022. u 14:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Studentica političkih znanosti, Melisa Raouf, ušla je u povijest kao prva natjecateljica za Miss Engleske koja se natječe bez šminke u 94 godine izbora. Naime, 20-godišnja Melisa impresionirala je suce u Londonu tijekom polufinala u ponedjeljak, nakon što je izašla na modnu pistu bez ikakve šminke na licu. Priča o njoj oduševila je svjetske medije, a članak o njoj izašao je i na CNN-u.   

Melisa je tada rekla da se odlučila pojaviti bez trunke šminke na licu kako bi promovirala unutarnju ljepotu i izazvala ideale ljepote koji se održavaju na društvenim mrežama. 

"To mi puno znači jer osjećam da se mnoge djevojke različite dobi šminkaju jer osjećaju pritisak da to čine. Ako je netko sretan u vlastitoj koži, ne trebamo biti prisiljene prekrivati lice šminkom. Naše mane nas čine onim što jesmo i to svakog pojedinca čini jedinstvenim", rekla je Melisa za britanski Independent. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

“Mislim da bi ljudi trebali voljeti i prigrliti svoje mane i nedostatke, jer znamo da prava ljepota leži unutar jednostavnosti. Nikad nisam osjećala da zadovoljavam standarde ljepote. Nedavno sam prihvatila da sam lijepa u svojoj koži i zato sam se odlučila natjecati bez šminke”, dodala je.  

Upravo se čita

Image
BRAK NA PRVU

Petra i Dario progovorili o bivšim vezama: 'Da skratim priču, tu sam bio debil...'

Inače, kategorija natjecanja bez šminke uvedena je 2019. godine, a lenta se dodjeljuje samo jednoj djevojci.  

"Uveli smo izbor Bare Face Top Model 2019. jer je većina natjecateljica slala visoko uređene slike s puno šminke i htjeli smo vidjeti stvarno lice iza šminke", rekla je Angie Beasley, direktorica izbora za Miss Engleske CNN-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Želimo joj svu sreću na Miss Engleske, vrlo je hrabra stvar kada svi drugi nose šminku. Ona zaista šalje važnu poruku mladim ženama", dodala je Beasley. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
prebrodila stresnu situaciju

Tina Katanić otvorila dušu nakon seks skandala: 'Ovo će biti moja godina!'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba