Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
korak u pravom smjeru?

Prva transrodna zečica krasit će novo izdanje Playboya

Playboy će u svom idućem broju prvi puta objaviti fotografije transrodne zečice mjeseca

Image
Foto: Instagram
Tabloid.hr/Hina/ 25.10.2017. u 9:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zajednica transrodnih osoba oduševljena je time što će imati nekoga od svojih na slavnoj duplerici, ali upozoravaju da cijena može biti visoka. 

Izdanje za studeni/prosinac bit će prvo otkako je umro osnivač časopisa Hugh Hefner. Izbor francuske transrodne manekenke Ines Rau za zečicu u tom broju počast je i Hefnerovoj otvorenosti prema LGBT zajednici i njihovim pravima. 

To je ujedno i prekretnica za transrodnu zajednicu. "To izaziva suze radosnice jer nas stavlja u istu poziciju sa svakom drugom ženom", kaže transrodna novinarka Zoey Tur

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ali napominje da to ima i lošu stranu. "Važno je biti u publikaciji poput Playboya jer je to velik korak prema prihvaćanju, ali obnažene fotografije su s druge strane ponižavajuće i seksističke". 

Ines Rau ima 26 godina. Pri rođenju je upisana kao muškarac, ali je sa 16 godina operativno promijenila spol. 

Upravo se čita

Image
HIT

TKO NA OVU SCENU NIJE PLAKAO? Pogledajte još jednom kultnu scenu iz serije 'Dadilja'

Već se pojavila u posebnom izdanju Playboya 2014., ali ne na duplerici. Od tada je radila za francusku modnu kuću Balmain i nosila modne revije i drugih dizajnera. Nedavno je potpisala i ugovor za knjigu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odabir Ines Rau pokazuje da Playboy, čiji je osnivač bio nepokolebljivi zagovornik seksualne jednakosti, građanskih sloboda i LGBT prava, i dalje njeguje ulogu borca za seksualne slobode. 

"Bila je to ispravna odluka. Živimo u vremenu u kojem rodne uloge evoluiraju", rekao je kreativni direktor Playboya Cooper Hefner, osnivačev sin. Rau je bila njegov izbor. 

Rau jest prva na duplerici, ali nije prva transrodna manekenka koja se općenito fotografirala za Playboy. Bila je to Engleskinja Caroline Cossey 1991. godine. Cossey je imala ulogu u filmu o Jamesu Bondu "Samo za tvoje oči" 1981. i uspješnu manekensku karijeru, sve dok nije otvoreno priznala da je transrodna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Nakon toga sam izgubila sve. Hugh Hefner mi je dao posao i prihvatio me kada nitko nije", kazala je svojedobno. 

Zato i Zoey Tur upozorava Ines Rau da bude oprezna sa svom tom slavom koju će steći. Kaže kako bi i njoj i drugim transrodnim ženama to moglo donijeti i više neugodnosti. 

Rau se osim na duplerici trebala pojaviti i na naslovnici Playboya, ali plan se promijenio nakon Hefnerove smrti. Ona je sada rezervirana za njega. Pokojni osnivač časopisa bit će prvi muškarac koji će se bez ženskog društva pojaviti na naslovnici od osnutka Playboya 1953. godine.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NERIJEŠEN MISTERIJ

Detektiv otkrio: Filip Kapisoda nije ubio Kseniju Pajčin iz razloga kojeg svi navode

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba