Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'zaboravile na ideale'

Pussy Riot izbacile članice koje su provele 16 mjeseci u zatvoru

Ruska skupina Pussy Riot izbacile je dvije članice, Mariju Aljohinu i Nadeždu Tolokonjikovu, iz svog kolektiva jer su na koncertu pozivale na oslobađanje antivladinih prosvjednika u Rusiji i odlazak predsjednika Putina.

Image
Foto: RTL
RTL/Hina/ 10.2.2014. u 8:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šest članica ruskog punk rock kolektiva Pussy Riot potpisalo je otvoreno pismo u kojemu traže da se Mariju Aljohinu i Nadeždu Tolokonjikovu prestane povezivati s djelovanjem te skupine, prenosi  BBC.

Njih su dvije zaboravile na "aspiracije i ideale naše skupine", stoji u pismu. Tolokonjikova (24) i Aljohina (25) prošle su srijede nastupile na koncertu humanitarne organizacije Amnesty International u New Yorku gdje su pozvale na oslobađanje antivladinih prosvjednika u Rusiji i odlazak ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Na koncertu, koji je označio povratak 25-godišnjoj tradiciji organiziranja koncerata Amnesty Internationala, nastupile su zvijezde poput Madonne, Lauryn Hill, Blondie i drugih.

Tolokonjikova i Aljohina, poznate kao Nadja i Maša, provele su 16 mjeseci u ruskim zatvorima zbog prosvjednog nastupa u moskovskoj katedrali 2012. Bile su osuđene na zatvorske kazne od dvije godine, ali ih je predsjednik Putin u prosincu pomilovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šest članica kolektiva koje su se potpisale kao - Garadja, Fara, Shaiba, Cat, Serafima i Schumacher - željele su ostati anonimne.

Tvrde da njihova skupina zastupa "ljevičarsku antikapitalističku ideologiju" dok su Maša i Nadja postale "institucionalizirani advokati prava zatvorenika".

Upravo se čita

Image
ŽIVOT PIŠE VELIKE PRIČE

Najpoznatija dadilja scenarij za seriju napisala je zbog PTSP-a, tragičan događaj za Fran Drescher bio je ključan!

"Na našu nesreću, toliko su ih zaokupili problemi u ruskim zatvorima da su posve zaboravile na aspiracije i ideale naše skupine: feminizam, nezavisnost, borba protiv autoritarizma i kulta ličnosti, što je redom, u stvari, i dovelo do njihova nepravednog kažnjavanja", stoji u pismu.

Posebno im je zasmetalo to što su se pojavile na koncertu u New Yorku. "Naši performansi su uvijek ilegalni, organizirani na neočekivanim lokacijama i javnim mjestima koja nisu namijenjena tradicionalnim oblicima nastupanja", dodaje se u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako su Maša i Nadja već naglašavale kako nisu više članice te skupine, njihov je nastup u New Yorku najavljen kao "prvi legalni performans Pussy Riota", ističu nadalje.

Dodaju, ipak, kako im je drago što su njihove bivše članice pronašle nove i također vrijedne razloge za nastavak borbe, mada im "nažalost na tome ne možemo osobno čestitati jer odbijaju svaki kontakt s nama".

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
velika tragedija

Nick Cave se oglasio nakon smrti svog drugog sina: 'Ova pisma su veliki izvor utjehe'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba