Play ponuda
Play ponuda
NE OSJEĆA SE KRIVIM

R. Kelly proglašen krivim po svim točkama optužbe: Prijeti mu doživotna kazna zatvora

Američka zvijezda R&B R. Kelly proglašen je u ponedjeljak krivim pred sudom u New Yorku za seriju seksualnih prijestupa, među kojima višegodišnje vođenje "sustava" seksualnog iskorištavanja mladih žena, među kojima i maloljetnica.

Image
Foto: www.profimedia.hr
rtl.hr/HINA/ 27.9.2021. u 22:12
Play ponuda

Pjevač R. Kelly proglašen je krivim po svih devet točaka optužnice za seksualno zlostavljanje žena i djece. Optužen je za seksualno iskorištavanje djece, reket, trgovanje seksualnim uslugama, otmicu, podmićivanje, trgovinu ljudima… u razdoblju od 1994. do 2018. godine.

Suđenje je trajalo pet i pol tjedana

Tužitelji su rekli da je Kelly iskoristio svoju slavu i karizmu kako bi pronalazio žrtve, a među njima bi neke izabrao i iz svoje publike na koncertima, uz pomoć svoje pratnje.

>> Šokantna svjedočenja žrtava R Kellyja: 'Pitao me jesam li ikada maštao o muškarcu'

Svjedoci kažu da su se žrtve često nadale da će im Kelly pomoći u karijeri, a našle su se u situaciji da je od njih tražio bezrezervnu poslušnost i u suprotnom ih kažnjavao.

Prijeti mu zatvorska kazna od nekoliko desetljeća do doživotne. Izricanje kazne zakazano je za 22. svibnja 2022. godine

Kelly uporno niječe optužbe

Pjevač, pravog imena Robert Sylvester Kelly, jedan je od najistaknutijih muškaraca kojima se sudilo za seksualne prijestupe u okviru pokreta  #MeToo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Nekoliko svjedokinja reklo je da je uveo strahovladu ako žrtve nisu ispunjavale svaku njegovu želju, seksualnu ili neku drugu. 

>> Mogla je biti poput Beyonce, ali život joj je tragično završio: Tko je bila Aaliyah, pjevačica koju je R. Kelly oženio sa 15 godina da bi je natjerao da pobaci?

Jedna svjedokinja koja ga je željela intervjuirati za radijsku postaju rekla je da ju je zaključao na dva dana, bez hrane i vode, a potom ju napao.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
JULIA, ŠTO SE DOGAĐA?

Ne samo da je izgubila obline, već joj je i ispala stražnjica: Kanyeova bivša sve više sliči Marilyn Mansonu

Play ponuda

Više s weba