Play ponuda
Play ponuda
GLASNI POBORNICI OVOG PRAVA

Rage Against The Machine podržava pravo na pobačaj: 'Povećat će patnju koju će nejednako osjetiti siromašni'

Članovi benda Rage Against The Machine tvrde kako će nastaviti borbu protiv bilo kakvih pokušaja ograničavanja i kontrole reproduktivnih sloboda

Image
Foto: Promo
Hina/ 10.5.2022. u 21:00
Play ponuda

Rage Against The Machine (RATM), koji će nastupiti u zagrebačkoj Areni 17. rujna, reagirali su na nedavne najave da bi američki Vrhovni sud mogao ukinuti pravo na pobačaj u SAD-u poručivši da podržavaju pravo na pobačaj.

Nakon što je u SAD-u procurio nacrt iz Vrhovnog suda da se priprema poništenje presude u slučaju Roea protiv Wadea, kojom je pobačaj u SAD-u postao legalan na saveznoj razini, članovi benda su se oglasili na društvenim medijima.

RATM podupire reproduktivna prava i nastavit će se boriti protiv bilo kakvih pokušaja ograničavanja i kontrole reproduktivnih sloboda.

“Kriminalizacija pristupa na pobačaj samo će povećati patnju koju će nejednako osjetiti siromašni, različite etničke manjine ili nezastupljene zajednice. Činjenica da se obje veće stranke stalno pomiču udesno treba nas zabrinuti - to je poziv na buđenje i organizaciju radikalne moći ljudi protiv države koja nastavlja napade na ljudske živote”, priopćili su.

RATM, jedan od najboljih live bendova svih vremena, po prvi puta u Hrvatsku dolaze u zagrebačku Arenu 17. rujna u sklopu svjetske turneje “Public Service Announcement” u organizaciji agencija Charm Music, Live Nation i LAA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Organizatori su objavili da za koncert vlada veliki interes - u svega dva tjedna prodano je više od 11.000 ulaznica, što ga čini najprodavanijim i najtraženijim rock koncertom u Hrvatskoj.

Mogu se kupiti još samo ulaznice za tribine sjedenje 1 i 2, a na svirku RATM, jedinu u regiji, doći će fanovi iz 25 zemalja i s tri kontinenta. Osim u Hrvatsku, ulaznice su otišle u sve susjedne države, Italiju, Švicarsku, SAD, Australiju, Njemačku, Veliku Britaniju, Skandinaviju, Bugarsku, Rumunjsku i Grčku.

Nakon festivalske sezone Zagreb će sredinom rujna postati koncertni epicentar ovih prostora, a zahvaljujući punoj Areni u grad će stići minimalno desetak tisuća gostiju, navode organizatori.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
životna priča

Od teškog siromaštva i nasilja do Forbesove liste milijardera! Rihanna je u djetinjstvu osjetila svu težinu života, no ništa je nije slomilo

Play ponuda

Više s weba