Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'mir vama'

Rajko Dujmić skladao pjesmu za posjet pape Sarajevu te otkrio nepoznate detalje oko smrti Dine Dvornika

Najplodniji hrvatski skladatelj, veliki je vjernik i zato je bio presretan kad su odabrali baš njega da napiše pjesmu za papin posjet Sarajevu. Osim vjere, spomenuo se Rajko i nepoznatih detalja smrti Dine Dvornika

J.G./ 4.6.2015. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pjesmu znakovita naziva „Mir vama“ skladatelj Rajko Dujmić posvetio je papi Franji. Iako još ne zna hoće li za vikend u Sarajevo kako bi ga vidio i uživo. Nada se da će ga organizatori pozvati.

"Jako bih volio otići jer nikada nisam bio blizu tih velikih papa, a volio bih biti blizu i osjetiti tu trigonometriju taj spoj triju vjera", rekao je skladatelj Rajko Dujmić.

Želja mu se možda i ostvari jer jedini je, od svih glazbenika u regiji, dobio poziv da sklada pjesmu za papu.

"Cijela ideja je krenula iz Sarajeva jer su tražili tko razumije se u duhovnu glazbu. Ja sam radio jedan CD s Gibom koji nismo nikad izdali zvanično. Našao među njima to nešto ponizno ali ne prosjački", priznao je Rajko Dujmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rajko je kaže, velik vjernik. U zagrebačkoj crkvi svetog Jeronima primio je sve sakramente a ovdje je i rekao DA svojoj supruzi Snježani. Upravo zato što prakticira vjeru, posebno ga je pogodila vijest kada je Vatikan zabranio javne nastupe vidiocima iz Međugorja.

"Osobno poznajem i Vicku, vidjelice. Sjedio za stolom, normalni ljudi koji ne bi mogli izgovarati neke rječi da nisu stigle s nekom namjerom, iznad nas", komentirao je Dujmić.

Upravo se čita

Image
HIT

TKO NA OVU SCENU NIJE PLAKAO? Pogledajte još jednom kultnu scenu iz serije 'Dadilja'

Crkva ga je zauvijek povezala i s njegovim kumčetom Ellom Dvornik. Gubitak najboljeg prijatelja Dine, Rajko nikada neće zaboraviti.

"Zvala me Ele i rekla da tata ne diše. Ja sam sjeo u autu i došao brže od hitne i policije do njega. To mi je bilo baš najžešće prikazano gdje treba biti oprezan. To neće pisati u njegovoj biografiji a možda i hoće. Supruga i ja smo prvi došli; ja sam ga ljubio. Ležao je na krevetu, bio je topao, možda desetak minuta", prisjetio se Rajko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Neobična priča, no nakon tog događaja kako sam kaže, više ništa nije isto. Vikendicu u gorskom kotaru sada posjećuje samo u društvu supruge Snježane. I dok se radno ljeto ne zahukta, Rajko se nada svom prvom susretu s papom. Nadamo se samo da pozivnica nije zalutala te da će ga ovih dana čekati u poštanskom sandučiću.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NERIJEŠEN MISTERIJ

Detektiv otkrio: Filip Kapisoda nije ubio Kseniju Pajčin iz razloga kojeg svi navode

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba