Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Barbara Repe analizira

Rihanna je rodila, a tijekom trudnoće postavila je nove trendove! Stilistica za RTL.hr: 'To je modni kaos...'

Poznata modna stilistica Barbara Repe za RTL.hr dala je svoje viđenje Rihannine trudničke mode. Ima kombinacija koje je pohvalila, a ima i onih koje je 'osudila'. No, poanta cijele priče je - da Rihanna nije to što jest, modni svijet ne bi toliko bio blag prema njoj

Image
Foto: profimedia.hr
Antonija Šipušić/ 20.5.2022. u 12:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kraj jedne uzbudljive faze! Glazbenica i beauty mogulica Rihanna je rodila (sina, a ne kćer kako nam je nagovještavala), a fotografije njezinih trudničkiih kombinacija već su lagana prošlost. Nakon odmora na rodnom Barbadosu više se nije toliko pojavljivala u javnosti pa se i pretpostavilo da je sebi ukrala nekoliko dana mira prije dolaska bebe na svijet. A posljednjih mjeseci bome se nahodala – što na revije, što na večere, a organizirala je i vlastite evente na kojima je predstavljala nove linije Fenty dekorativne kozmetike. Kontaktirali smo stilisticu Barbaru Repe koja nam je objasnila zašto se podigao toliki hype u medijima i na društvenim mrežama oko Rihanne te njezinih trudničkih kombinacija. Je li zaista redefinirala trudničku modu i gdje je pogriješila, a što je za pohvalu?

„Ako ona uživa u tome, neka to nosi. Možda bi drugačije gledali na to da ona nije svjetska zvijezda. Ipak, ona je mega zvijezda, vlasnica make up brenda, jedna je od najpoznatijih osoba na svijetu i onda možda to gledamo na blaži način. Više kao revolucionarku nego kao ženu koja je sve vrijeme bila u modnom kaosu. Da vidimo tako nekoga na cesti, pogotovo u Hrvatskoj, mislim da bi padale sjekire“, rekla je iskreno domaća stilistica koja stoji iza mnogih kombinacija naših poznatih. Smatra kako iza Rihanne i konstantnog pokazivanja trbuha stoji marketinški trik jer se modnim odabirom vratila u vrijeme Y2K, odnosno početak 2000-ih kada se pretjerivalo u svemu pa tako i u modi, a danas kada pogledamo fotografije iz tog vremena, lagano se križamo zbog sramote...

„Dvoumim se je li malo pomaknuta kao većina zvijezda ili se njoj to tako jednostavno nosilo, ali mislim da je sve ovo marketinški potez. Oblačila se kao i inače, a onda, u roku od četiri do pet dana – ona je gola, trbuh je vani, odijeva sulude kombinacije koje jako podsjećaju na Y2K, početak 2000-ih, odnosno koketira s komadima iz tog vremena. Nešto čega se sada sramimo, što smo nosili prije 20-ak godina pa sada to opet vadimo iz ormara i od staroga radimo novi trend“, rekla je. S jedne strane, smatra kako tu ide niz dlaku mlađoj generaciji, primjerice onoj rođenoj nakon 2000-ih (trenutačno predvodnicima na TikToku) kojima je takva moda zanimljiva, kao što je ljudima rođenima u 90-ima drago i milo ono što je bilo in u 80-ima.

„I mi smo tako eksperimentirali, a tako je i današnjim klincima ovo nešto novo i neviđeno, a to su zapravo 2000-te. A zašto se trend vraća? Osobno ne znam i ne mogu to razumijeti“, dodala je. Izdvojila je i nekoliko Rihanninih kombinacija - ono što je dobro, prosječno, loše, ali i drugačije od modnog kaosa kojeg nam je servirala protekla tri mjeseca.

RIHANNA KAO CHER

To je bilo sjajno, a referirala se na Cher u 80-ima. Mislim da je to bio njezin omaž tome. Prije jedno 50 godina nude dress je bila jako šokantna. Primjerice, i ova nude haljina koju je nosila Kim Kardashian, odnosno Marilyn Monroe, u to je vrijeme bila revolucionarna. Uvijek je to bio statement za nešto u određenom vremenu. To mi je bilo fenomenalno jer mislim da svaka era donosi jednu takvu haljinu koja šokira i otvara puno rasprava, a zapravo se to dogodilo puno puta u prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

NA DIOROVOJ REVIJI

Užasno mi je to bilo, baš izgleda kao da je došla u donjem vešu. Nije mi izgledalo wow u smislu da modi daje nešto novo, a time i čovječanstvu. Cjelokupan rezultat je bio jeftin, neovisno o tome je li trudna ili nije. I da nije trudna izgledalo bi mi jeftino.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/a3a2758c-c1cb-11ec-bbeb-0242ac120045/original

Izvor: Profimedia

U KOMBINEZONU

Fora je ideja, ali mislim da se cipele tuku s ostatkom kombinacije. Taj stil nije moja šalica čaja jer smatram da je to recikliranje starih trendova i nabacivanje svega što je bilo in prije 20 godina. Ništa šokantno. U modi treba imati malo više smisla, odnosno trebaš se odjenuti sa smislom iako ideš eksperimentirati i pomicati granice.

OBZNANILA TRUDNOĆU

Ne znam što da kažem. Super što su se dizajneri i high-street brendovi sada počeli igrati s tim detaljima i to modernizirali, ali neke stvari bi trebale ostati u ropotarnici povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
INTERVJU

'Zlatna djevojka' Dona za RTL.hr: 'Ivan je dobar momak, ali meni treba više vremena da se zaljubim u osobu'

U PUDERASTOJ HALJINI

Ta je kombinacija bila slatka. Možda ju je vizualno proširIla, ali izgleda romantično u haljini puderaste boje.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/a8c72c42-c1cb-11ec-af47-0242ac120021/original

Izvor: Profimedia

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
RIHANNA PONOVNO DIVLJA

Ovaj put je stvarno pretjerala i završila na infuziji

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba