Ostalo

Intrigantan privatni život budućeg slovenskog premijera! Prije izbora razveo se od supruge Jane?

Novo lice slovenske politike zaintrigiralo je regiju. Posebno je zanimljiv privatni život Roberta Goloba, o kojem on skoro nikad ne priča

B.M.
25.04.2022 13:00

Izbori su Sloveniji donijeli na političku scenu novo lice. Bit će zanimljivo promatrati kako će Robert Golob iz Pokreta sloboda sastaviti vladu. Nakon pobjede na parlamentarnim izborima poručio je da u Sloveniju 'dolazi sloboda'. Dok se o političkim vođama regije zna skoro sve, o Golobu nema puno dostupnih informacija.

Poznato je da je 55-godišnjak po zanimanju inženjer elektrotehnike i da iza sebe ima bogato menadžersko iskustvo. Pobjedu je dočekao izoliran u svom domu budući da se proteklog tjedna zarazio i koronavirusom. Kandidaturu za premijera objavio je u siječnju ove godine, a prije negoli se odlučio ući u politiku, Golob je dugo godina bio na čelu najvećeg državnog elektroenergetskog poduzeća GEN-I, kojega je sadašnja vlada nedavno smijenila s mjesta glavnog direktora.

robert golob

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL


Kritike na račun privatnog života

Janez Janša kritizirao ga je zbog njegovog načina života, a u kampanji je često podsjećao na Golobovu veliku plaću. No, Slovenci se na to očito nisu obazirali pa su dali priliku novom licu. O Golobovom privatnom životu, inače, ne zna se puno. No, poznato je da je donedavno bio u braku s Janom Nemec Golob, koja je također radila u državnom poduzeću GEN-I, i to u marketingu.

robert golob

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL


Razvod od supruge?

O njihovom odnosu nagađalo se proteklih mjeseci, a neki slovenski mediji naveli su i da se Golob tijekom predizborne kampanje odselio od supruge s kojom ima dvoje djece. Portal Moja Dolenjska objavio je u veljači tekst pod upitnikom navodeći da se Robert odselio od Jane. U braku su dobili i dvoje djece, a portal navodi da je navodno kći otišla s ocem, a sin ostao u obiteljskom domu s majkom.

O samom razvodu i razlozima istog Slovenci nisu niti nagađali, a vrlo oprezno objavili su i informaciju da je Golob odselio iz svog donedavnog doma. Razumljivo, posebno s obzirom na to da Golob izbjegava odgovoriti na pitanja vezana uz njegovu obitelj. Stoga ga mnogi o istoj više i ne pitaju. Možda će svoj stav i prema odgovaranju na privatna pitanja morati promijeniti, posebno sada kada dolazi na najodgovorniju funkciju u Sloveniji.