Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
novo lice

Intrigantan privatni život budućeg slovenskog premijera! Prije izbora razveo se od supruge Jane?

Novo lice slovenske politike zaintrigiralo je regiju. Posebno je zanimljiv privatni život Roberta Goloba, o kojem on skoro nikad ne priča

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
B.M./ 25.4.2022. u 13:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izbori su Sloveniji donijeli na političku scenu novo lice. Bit će zanimljivo promatrati kako će Robert Golob iz Pokreta sloboda sastaviti vladu. Nakon pobjede na parlamentarnim izborima poručio je da u Sloveniju 'dolazi sloboda'. Dok se o političkim vođama regije zna skoro sve, o Golobu nema puno dostupnih informacija.

Poznato je da je 55-godišnjak po zanimanju inženjer elektrotehnike i da iza sebe ima bogato menadžersko iskustvo. Pobjedu je dočekao izoliran u svom domu budući da se proteklog tjedna zarazio i koronavirusom. Kandidaturu za premijera objavio je u siječnju ove godine, a prije negoli se odlučio ući u politiku, Golob je dugo godina bio na čelu najvećeg državnog elektroenergetskog poduzeća GEN-I, kojega je sadašnja vlada nedavno smijenila s mjesta glavnog direktora.

Image
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Image
Boris Ščitar/PIXSELL

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Kritike na račun privatnog života

Janez Janša kritizirao ga je zbog njegovog načina života, a u kampanji je često podsjećao na Golobovu veliku plaću. No, Slovenci se na to očito nisu obazirali pa su dali priliku novom licu. O Golobovom privatnom životu, inače, ne zna se puno. No, poznato je da je donedavno bio u braku s Janom Nemec Golob, koja je također radila u državnom poduzeću GEN-I, i to u marketingu. 

Image
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Image
Boris Ščitar/PIXSELL

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Razvod od supruge?

O njihovom odnosu nagađalo se proteklih mjeseci, a neki slovenski mediji naveli su i da se Golob tijekom predizborne kampanje odselio od supruge s kojom ima dvoje djece. Portal Moja Dolenjska objavio je u veljači tekst pod upitnikom navodeći da se Robert odselio od Jane. U braku su dobili i dvoje djece, a portal navodi da je navodno kći otišla s ocem, a sin ostao u obiteljskom domu s majkom. 

O samom razvodu i razlozima istog Slovenci nisu niti nagađali, a vrlo oprezno objavili su i informaciju da je Golob odselio iz svog donedavnog doma. Razumljivo, posebno s obzirom na to da Golob izbjegava odgovoriti na pitanja vezana uz njegovu obitelj. Stoga ga mnogi o istoj više i ne pitaju. Možda će svoj stav i prema odgovaranju na privatna pitanja morati promijeniti, posebno sada kada dolazi na najodgovorniju funkciju u Sloveniji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'UJEDINILA' BALKAN

Želi biti nova Brena? Srpska folkerica kasni s porukom bratstva i jedinstva, no opet ima hit

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba